Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Velika jela

Velika jela

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-304-500-9

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K8618

Broj strana:

159

Težina:

304 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Maleno sjeme padne na šumsku čistinu, samo se usadi u zemlju i nikne u prekrasnu jelu. Susjedi iz šume su ljubomorni na nju jer dodirnula ju je carica Sisi i pod njezinim granama ručala s carom Franjom Josipom. U njezino sjećanje urezani su stihovi i šaputanja zaljubljenih parova koji su nalazili utočište ispod njezine goleme krošnje.

Lijepa i veličanstvena, okupana zorom i zrakama sunca na zalasku, jela promatra dane koji postaju godine, godine koje postaju stoljeća, a ona ostaje ista. Za to vrijeme u svijetu se događaju ratovi i zelena ljepotica već prepoznaje njihove mirise i bol. Ona svjedoči i izumu prvih traktora, radija, televizora i promatra ljudski napredak.

Jednog jutra stižu drvosječe, sjeku jelu i prevoze u Rim kako bi je pretvorili u božićno drvce na Trgu svetog Petra. Ušuškana među njezinim granama, na njoj ostaje vjeverica Crik koja se probudi ljutita i nimalo joj se ne svidi promjena krajolika. Maleni Crik želi spasiti jelu, a njemu se pridružuje i golub koji ga upozorava da je za ostvarenje tog cilja ipak potrebno čudo. Za vrijeme božićne mise, izazivajući neočekivanu pomutnju, Crik moli papu za pomoć...

Ova poetična i ekološka priča, koja nas ispunjava ljubavlju i nadom, razigrana je oda prirodi i čovjekovoj mogućnosti za promjenom.

  • Originalni naziv: Il Grande Albero
  • Prevodilac: Ana Badurina
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2012
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Maleno sjeme padne na šumsku čistinu, samo se usadi u zemlju i nikne u prekrasnu jelu. Susjedi iz šume su ljubomorni na nju jer dodirnula ju je carica Sisi i pod njezinim granama ručala s carom Franjom Josipom. U njezino sjećanje urezani su stihovi i šaputanja zaljubljenih parova koji su nalazili utočište ispod njezine goleme krošnje. Lijepa i veličanstvena, okupana zorom i zrakama sunca na zalasku, jela promatra dane koji postaju godine, godine koje postaju stoljeća, a ona ostaje ista. Za to vrijeme u svijetu se događaju ratovi i zelena ljepotica već prepoznaje njihove mirise i bol. Ona svjedoči i izumu prvih traktora, radija, televizora i promatra ljudski napredak. Jednog jutra stižu drvosječe, sjeku jelu i prevoze u Rim kako bi je pretvorili u božićno drvce na Trgu svetog Petra. Ušuškana među njezinim granama, na njoj ostaje vjeverica Crik koja se probudi ljutita i nimalo joj se ne svidi promjena krajolika. Maleni Crik želi spasiti jelu, a njemu se pridružuje i golub koji ga upozorava da je za ostvarenje tog cilja ipak potrebno čudo. Za vrijeme božićne mise, izazivajući neočekivanu pomutnju, Crik moli papu za pomoć... Ova poetična i ekološka priča, koja nas ispunjava ljubavlju i nadom, razigrana je oda prirodi i čovjekovoj mogućnosti za promjenom.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter