Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Vektor trido

Vektor trido

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Juri Jurjevic


ISBN:

978-86-7436-929-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M0955

Broj strana:

448

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dok se međunarodni tim naučnika u veličanstvenom istraživačkom centru Trido priprema za šest mjeseci nemilosrdne polarne zime, troje njihovih kolega pronađeno je mrtvo, bez zjenica, tijela zgrčenih u sablasnim, neprirodnim pozama. Amerikanka doktorka Džesika Henli, talentovani i nekonvencionalni epidemiolog, stiže da ispita tu medicinsku zagonetku i otkrije nepoznati biološki agens prije nego što on izazove nove žrtve. Istovremeno, slavni ruski admiral dobija u Moskvi tajni zadatak da locira i vrati rusku podmornicu, koja je iznenada i neobjašnjivo nestala s radara glavne komande.

Kocka je bačena. Njihovi životi će se ukrstiti u Jurjevicevom napetom prvom trileru, koji zadivljuje i zastrašuje svojom medicinskom i istorijskom ubjedljivošću. Istraga Džesi Henli i zadatak admirala Rudenka ujedinjuju ta dva junaka u borbi protiv opasnosti mnogo veće nego što su mikrobi - protiv naučne megalomanije, latentne hladnoratovske zategnutosti, toksina koji ugrožavaju životnu sredinu u svijetu, a sve to u nepomirljivim ekstremima Arktika.

Kao triler koji sjajno opisuje opasno, nestabilno područje gde nauka i globalna politika mogu da se sudare s katastrofalnim posledicama, Vektor Trido podseća na klasike žanra kao što su Operacija Šakal Frederika Forsajta i Mala smrt u Lisabonu Roberta Vilsona, sa zastrašujućim realizmom Soja Andromeda Majkla Krajtona. Jurjevicev roman im je svima dorastao po dometu i detaljima. Zbog njegove alarmantne i otrežnjujuće autentičnosti, čitaoci su neminovno njime opčinjeni i moraju da se zapitaju: Da li bi ovo zaista moglo da se dogodi?

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dok se međunarodni tim naučnika u veličanstvenom istraživačkom centru Trido priprema za šest mjeseci nemilosrdne polarne zime, troje njihovih kolega pronađeno je mrtvo, bez zjenica, tijela zgrčenih u sablasnim, neprirodnim pozama. Amerikanka doktorka Džesika Henli, talentovani i nekonvencionalni epidemiolog, stiže da ispita tu medicinsku zagonetku i otkrije nepoznati biološki agens prije nego što on izazove nove žrtve. Istovremeno, slavni ruski admiral dobija u Moskvi tajni zadatak da locira i vrati rusku podmornicu, koja je iznenada i neobjašnjivo nestala s radara glavne komande. Kocka je bačena. Njihovi životi će se ukrstiti u Jurjevicevom napetom prvom trileru, koji zadivljuje i zastrašuje svojom medicinskom i istorijskom ubjedljivošću. Istraga Džesi Henli i zadatak admirala Rudenka ujedinjuju ta dva junaka u borbi protiv opasnosti mnogo veće nego što su mikrobi - protiv naučne megalomanije, latentne hladnoratovske zategnutosti, toksina koji ugrožavaju životnu sredinu u svijetu, a sve to u nepomirljivim ekstremima Arktika. Kao triler koji sjajno opisuje opasno, nestabilno područje gde nauka i globalna politika mogu da se sudare s katastrofalnim posledicama, Vektor Trido podseća na klasike žanra kao što su Operacija Šakal Frederika Forsajta i Mala smrt u Lisabonu Roberta Vilsona, sa zastrašujućim realizmom Soja Andromeda Majkla Krajtona. Jurjevicev roman im je svima dorastao po dometu i detaljima. Zbog njegove alarmantne i otrežnjujuće autentičnosti, čitaoci su neminovno njime opčinjeni i moraju da se zapitaju: Da li bi ovo zaista moglo da se dogodi?

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter