Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.232

Facebook slicica

Katalog

Večni narod se ne boji

Večni narod se ne boji

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-1143-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V4576

Broj strana:

379

Težina:

487 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Jael, Avišag i Lea odrastaju zajedno u prašnjavom izraelskom seocetu. Pohađaju srednju školu smještenu u niz prikolica i prekraćuju vrijeme na časovima šaljući jedna drugoj papiriće s porukama. Sve što je trenutno pred njima je sveopšta dosada mladalačkog života. Ali ubrzo će ih regrutovati u vojsku.

Život im se nepredvidivo mijenja. Njihovo prijateljstvo stavljeno je na probu i od njih se očekuje da odjednom postanu ozbiljne žene. Dok Jael obučava strijelce i očijuka s momcima, Avišag čuva stražu, posmatrajući kako se izbjeglice bacaju na ograde od bodljikave žice. Lea, raspoređena na kontrolnom punktu, zamišlja kakve živote imaju lica koja dan za danom prolaze pored nje. I kada čavrljaju o mladićima, i kada šapuću o sve nasilnijem svijetu koji je tik iza ugla, uvijek i neprestano vježbaju za čas koji možda nikada neće nastupiti. Žive u onoj napetoj sekundi koja neposredno prethodi izbijanju nasilja.

Neumoljivo silovitim i upečatljivim glasom koji krase humor i strašna pronicljivost, Šani Bojandžiju, dobitnica nagrade Državne književne fondacije 5 Under 35, stvara nezaboravno napet svjet u kojem je ovjekovečila ono jedinstveno vrijeme u životu mlade žene kada jedan jedini trenutak može da promijeni sve.

  • Originalni naziv: The People of Forever...
  • Prevodilac: Marko Mladenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jael, Avišag i Lea odrastaju zajedno u prašnjavom izraelskom seocetu. Pohađaju srednju školu smještenu u niz prikolica i prekraćuju vrijeme na časovima šaljući jedna drugoj papiriće s porukama. Sve što je trenutno pred njima je sveopšta dosada mladalačkog života. Ali ubrzo će ih regrutovati u vojsku. Život im se nepredvidivo mijenja. Njihovo prijateljstvo stavljeno je na probu i od njih se očekuje da odjednom postanu ozbiljne žene. Dok Jael obučava strijelce i očijuka s momcima, Avišag čuva stražu, posmatrajući kako se izbjeglice bacaju na ograde od bodljikave žice. Lea, raspoređena na kontrolnom punktu, zamišlja kakve živote imaju lica koja dan za danom prolaze pored nje. I kada čavrljaju o mladićima, i kada šapuću o sve nasilnijem svijetu koji je tik iza ugla, uvijek i neprestano vježbaju za čas koji možda nikada neće nastupiti. Žive u onoj napetoj sekundi koja neposredno prethodi izbijanju nasilja. Neumoljivo silovitim i upečatljivim glasom koji krase humor i strašna pronicljivost, Šani Bojandžiju, dobitnica nagrade Državne književne fondacije 5 Under 35, stvara nezaboravno napet svjet u kojem je ovjekovečila ono jedinstveno vrijeme u životu mlade žene kada jedan jedini trenutak može da promijeni sve.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter