Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Vazovi

Vazovi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Omer Begić


ISBN:

9958-23-183-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

D2408

Broj strana:

603

Težina:

925 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Autor je dugogodišnji imam (Rogatica, Sarajevo) i rado slušan vaiz. Ova zbirka njegovih hutbi nastajala je dugi niz godina i, po našoj procjeni, do sada je najuspješnija zbirka te vrste na našim prostorima.

Zbirka je podijeljena na pet tematskih cjelina: Akaid, Ibadat, Ahlak (vrijednosti), Ahlak (poroci) i Historija islama, sadrži ukupno 133 hutbe. Ono što je čini posebno vrijednom jeste činjenica da se autor potrudio da, pored naznačavanja svakog kur’anskog ajeta koji navodi u izvornom obliku i u prijevodu, navodi i veliki broj hadisa (također na arapskom i u prijevodu na bosanski), njihovu kategoriju, te zbirku u kojoj su zabilježeni, tako daje knjiga vrlo pogodna za upotrebu i sigurno će predstavljati veliku olakšicu i pomoć imamima na našim širim prostorima, kao i u dijaspori.

Osim imama, zbirka je, budući da nudi čitav spektar informacija o učenjima islama, pogodna i za sve one koji, iz bilo kojih razloga, ne prisustvuju klanjanju džuma-namaza, kao i za žene koje, obično, tada nisu u džamijama.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x245
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Autor je dugogodišnji imam (Rogatica, Sarajevo) i rado slušan vaiz. Ova zbirka njegovih hutbi nastajala je dugi niz godina i, po našoj procjeni, do sada je najuspješnija zbirka te vrste na našim prostorima. Zbirka je podijeljena na pet tematskih cjelina: Akaid, Ibadat, Ahlak (vrijednosti), Ahlak (poroci) i Historija islama, sadrži ukupno 133 hutbe. Ono što je čini posebno vrijednom jeste činjenica da se autor potrudio da, pored naznačavanja svakog kur’anskog ajeta koji navodi u izvornom obliku i u prijevodu, navodi i veliki broj hadisa (također na arapskom i u prijevodu na bosanski), njihovu kategoriju, te zbirku u kojoj su zabilježeni, tako daje knjiga vrlo pogodna za upotrebu i sigurno će predstavljati veliku olakšicu i pomoć imamima na našim širim prostorima, kao i u dijaspori. Osim imama, zbirka je, budući da nudi čitav spektar informacija o učenjima islama, pogodna i za sve one koji, iz bilo kojih razloga, ne prisustvuju klanjanju džuma-namaza, kao i za žene koje, obično, tada nisu u džamijama.

Dodatne informacije

Izdavač El-Kalem
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter