Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Vani, pred vratima

Vani, pred vratima

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

M8029

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8029

Broj strana:

0

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Vani, pred vratima od Volfganga Borherta

Volfgang Borhert (Wolfgang Borchert) jedan je od najpoznatijih predstavnika književnosti poratnih ruševina, odnosno poratne Njemačke. Svojom dramom Vani, pred vratima, koja je najprije pretočena u radiodramu, on je preko noći postao književno ime čiji duh i danas, poslije više od pola vijeka, osvjetljava mnogobrojne, kako njemačke, tako i svjetske pozorišne bine.
Čak 60 godina nakon njenog nastanka drama Vani, pred vratima mnogo je više od puke dokumentarne priče o ratnoj generaciji. Drama je strašni krik protiv rata, vapaj za više humanosti prema mnogim ljudima koji se, nakon ratnih strahota, osjećaju ljudski i socijalno isključeni, nepoželjni u društvu, imaju snažan osjećaj napuštenosti, samoće - kao ostavljeni pred vratima. Kao junak ove drame, povratnik Beckmann, koji se vraća u 1945. svom domu i shvata da više nije njegov. Dom je tamo, ali nije za njega.
Bohertova drama Vani, pred vratima, odslikava život društva poslije ratnih strahota, kad prostorom prohuji ratna oluja i ostavi za sobom svijet krhotina. (Recenzija)

  • Prevodilac: Bisera Suljić Boškailo
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2017
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Vani, pred vratima od Volfganga Borherta Volfgang Borhert (Wolfgang Borchert) jedan je od najpoznatijih predstavnika književnosti poratnih ruševina, odnosno poratne Njemačke. Svojom dramom Vani, pred vratima, koja je najprije pretočena u radiodramu, on je preko noći postao književno ime čiji duh i danas, poslije više od pola vijeka, osvjetljava mnogobrojne, kako njemačke, tako i svjetske pozorišne bine. Čak 60 godina nakon njenog nastanka drama Vani, pred vratima mnogo je više od puke dokumentarne priče o ratnoj generaciji. Drama je strašni krik protiv rata, vapaj za više humanosti prema mnogim ljudima koji se, nakon ratnih strahota, osjećaju ljudski i socijalno isključeni, nepoželjni u društvu, imaju snažan osjećaj napuštenosti, samoće - kao ostavljeni pred vratima. Kao junak ove drame, povratnik Beckmann, koji se vraća u 1945. svom domu i shvata da više nije njegov. Dom je tamo, ali nije za njega. Bohertova drama Vani, pred vratima, odslikava život društva poslije ratnih strahota, kad prostorom prohuji ratna oluja i ostavi za sobom svijet krhotina. (Recenzija)

Dodatne informacije

Izdavač Bosanska riječ Tuzla
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter