Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Van Rajn

Van Rajn

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Sara Mijano


ISBN:

86-7710-141-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1118

Broj strana:

269

Težina:

384 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pejzaži, mirisi, zvukovi i boje zlatnog doba Holandije pretvoreni u bogatstvo fikcije - u savršenoj harmoniji umjetnosti, istorije i mašte.
Najčuveniji slikar holandskog baroka nije ostavio za sobom dnevnike ni bilješke, samo sedam pisama koja su upućena jednoj istoj osobi i koja su Sari Mijano poslužila kao inspiracija za roman o ovom velikom umjetniku. Jedini čvrsti dokazi jesu njegova djela, među kojima su vjerovatno najznačajniji njegovi autoportreti iz različitih perioda života, kao čudesno svedočanstvo Rembrantove želje da pronikne u zagonetne dubine ljudske ličnosti i duše.

Sara Mijano pripoveda priču kroz dva narativna toka koji se prepliću: prvi je Rembrantov tajni dnevnik i drugi, pripovedanje Pitera Bloa, mladog pisca i izdavača, koji postaje opsjednut Rembrantom i želi da se po svaku cijenu dokopa tog dnevnika. Roman predstavlja neobičnu i živopisnu mješavinu događaja iz Rembrantovog života, od opisa njegovih tehnika slikanja i teorija kompozicije, načina na koji je nanosio boje i oblikovao forme, prepričavanja klasičnih i biblijskih priča - kojima se neprestano vraćao, do meditacija o ljepoti i potomstvu, ali i njegovim sve većim strahovima od smrti i očajnickom potragom za mecenama.

  • Prevodilac: Ana Poznanović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pejzaži, mirisi, zvukovi i boje zlatnog doba Holandije pretvoreni u bogatstvo fikcije - u savršenoj harmoniji umjetnosti, istorije i mašte. Najčuveniji slikar holandskog baroka nije ostavio za sobom dnevnike ni bilješke, samo sedam pisama koja su upućena jednoj istoj osobi i koja su Sari Mijano poslužila kao inspiracija za roman o ovom velikom umjetniku. Jedini čvrsti dokazi jesu njegova djela, među kojima su vjerovatno najznačajniji njegovi autoportreti iz različitih perioda života, kao čudesno svedočanstvo Rembrantove želje da pronikne u zagonetne dubine ljudske ličnosti i duše. Sara Mijano pripoveda priču kroz dva narativna toka koji se prepliću: prvi je Rembrantov tajni dnevnik i drugi, pripovedanje Pitera Bloa, mladog pisca i izdavača, koji postaje opsjednut Rembrantom i želi da se po svaku cijenu dokopa tog dnevnika. Roman predstavlja neobičnu i živopisnu mješavinu događaja iz Rembrantovog života, od opisa njegovih tehnika slikanja i teorija kompozicije, načina na koji je nanosio boje i oblikovao forme, prepričavanja klasičnih i biblijskih priča - kojima se neprestano vraćao, do meditacija o ljepoti i potomstvu, ali i njegovim sve većim strahovima od smrti i očajnickom potragom za mecenama.

Dodatne informacije

Izdavač Alnari
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter