Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Užici prokletih : Definitivni izbor poezije Charlesa Bukowskog!

Užici prokletih : Definitivni izbor poezije Charlesa Bukowskog!

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-319-340-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9832

Broj strana:

532

Težina:

644 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

42,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Charles Bukowski, pjesnički laureat s dna kace i bard poniženih i obespravljenih, u ovoj je zbirci predstavljen izborom iz poezije što ga je načinio njegov dugogodišnji urednik, izdavač i prijatelj John Martin, koji je, uz samog Bukowskog, vjerojatno najzaslužniji za njegov planetarni uspjeh. Riječ je o prvom izboru iz ukupnog opusa Charlesa Bukowskog, u koji su uključene i pjesme iz 10 posthumno objavljenih knjiga.

U ovom po mnogočemu posebnu izdanju, koje sadrži 275 pjesama, Martin je razgolitio Bukowskog u punom spektru njegove umjetničke i ljudske egzistencije, pa je tako uz poznate pjesme iz klasične faze uvrstio i one manje poznate, neobjavljene, pa čak i one nedorađene ili netom skicirane.

Ovaj izbor potvrđuje kako je Bukowski formalno, ali i sadržajno, doista bio literarna figura transgresije par excellence. Kao i to da je njegov neupitni visoki status u pjesničkom panteonu zaslužen u prvom redu njegovom silnom, gotovo bulimičnom energijom posezanja u svim smjerovima, pri čemu se opasno približava svom velikom uzoru Johannu Sebastianu Bachu, s tom razlikom stoje onog Bachova Boga na visokom tronu Bukowski zamijenio onim prvim do sebe: tipom na barskom stolcu.

  • Prevodilac: Damir Šodan
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Charles Bukowski, pjesnički laureat s dna kace i bard poniženih i obespravljenih, u ovoj je zbirci predstavljen izborom iz poezije što ga je načinio njegov dugogodišnji urednik, izdavač i prijatelj John Martin, koji je, uz samog Bukowskog, vjerojatno najzaslužniji za njegov planetarni uspjeh. Riječ je o prvom izboru iz ukupnog opusa Charlesa Bukowskog, u koji su uključene i pjesme iz 10 posthumno objavljenih knjiga. U ovom po mnogočemu posebnu izdanju, koje sadrži 275 pjesama, Martin je razgolitio Bukowskog u punom spektru njegove umjetničke i ljudske egzistencije, pa je tako uz poznate pjesme iz klasične faze uvrstio i one manje poznate, neobjavljene, pa čak i one nedorađene ili netom skicirane. Ovaj izbor potvrđuje kako je Bukowski formalno, ali i sadržajno, doista bio literarna figura transgresije par excellence. Kao i to da je njegov neupitni visoki status u pjesničkom panteonu zaslužen u prvom redu njegovom silnom, gotovo bulimičnom energijom posezanja u svim smjerovima, pri čemu se opasno približava svom velikom uzoru Johannu Sebastianu Bachu, s tom razlikom stoje onog Bachova Boga na visokom tronu Bukowski zamijenio onim prvim do sebe: tipom na barskom stolcu.

Dodatne informacije

Izdavač Profil
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter