Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!Slika knjizicaProizvoda u bazi

29.439

Facebook slicica

Katalog

Uvod u rehabilitacijsku audiologiju

Uvod u rehabilitacijsku audiologiju

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-658-96-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K9722

Broj strana:

109

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

23,40 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Uvod u rehabilitacijsku audiologiju pruža mogućnost usvajanja osnovnih znanja o vrlo širokom djelovanju u struci koja artikulira rad sa osobama s oštećenim sluhom. Neophodna je studentima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, logopedima i audiorehabilitatorima, ali knjiga može biti i informator stručnjacima drugih usmjerenja, koji imaju određene vrste kontakta sa osobama s oštećenim sluhom (ljekarima, psiholozima, nastavnicima i sl.), te može poslužiti kao podsjetnik za stručnjake u praksi. Također, može služiti i kao priručnik roditeljima koji imaju djecu s oštećenim sluhom, kako bi lakše razumjeli stanje u kojem se našlo njihovo dijete, te na taj način pristupili pronalaženju puteva za prilagođavanje, kako djeteta tako i cijele porodice, tom stanju.
Knjiga je napisana u osam poglavlja. Prvo poglavlje objašnjava stručnu disciplinu kroz predmet i njeno djelovanje; Drugo poglavlje artikuliše anatomiju i fiziologiju slušnog organa, koja je opisana na jednostavan i nemedicinski način; U trećem poglavlju su opisana oštećenja sluha i njihove posljedice; Četvrto poglavlje se bavi osnovama dijagnostičkih procedura koje je podijeljeno na dva dijela, u kojima su, u prvom dijelu, navedene procjene stanja čujenja i slušanja, procjene govornog i jezičkog statusa i drugih oblika komunikacije, a u drugom, procjene osnovnih psiholoških karakteristika; Peto poglavlje opisuje slušna pomagala i njihovu primjenu; Šesto poglavlje objašnjava govor i jezik kao sredstvo komunikacije koje se preferira u rehabilitaciji, te jezičke zakonomjernosti koje vladaju u radu sa slušno oštećenom populacijom; Sedmo poglavlje opisuje tretmanske postupke, a osmo poglavlje daje značaj porodici djeteta s oštećenim sluhom, te objašnjava njenu ulogu u rehabilitaciji i socijalizaciji.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Uvod u rehabilitacijsku audiologiju pruža mogućnost usvajanja osnovnih znanja o vrlo širokom djelovanju u struci koja artikulira rad sa osobama s oštećenim sluhom. Neophodna je studentima Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta, logopedima i audiorehabilitatorima, ali knjiga može biti i informator stručnjacima drugih usmjerenja, koji imaju određene vrste kontakta sa osobama s oštećenim sluhom (ljekarima, psiholozima, nastavnicima i sl.), te može poslužiti kao podsjetnik za stručnjake u praksi. Također, može služiti i kao priručnik roditeljima koji imaju djecu s oštećenim sluhom, kako bi lakše razumjeli stanje u kojem se našlo njihovo dijete, te na taj način pristupili pronalaženju puteva za prilagođavanje, kako djeteta tako i cijele porodice, tom stanju. Knjiga je napisana u osam poglavlja. Prvo poglavlje objašnjava stručnu disciplinu kroz predmet i njeno djelovanje; Drugo poglavlje artikuliše anatomiju i fiziologiju slušnog organa, koja je opisana na jednostavan i nemedicinski način; U trećem poglavlju su opisana oštećenja sluha i njihove posljedice; Četvrto poglavlje se bavi osnovama dijagnostičkih procedura koje je podijeljeno na dva dijela, u kojima su, u prvom dijelu, navedene procjene stanja čujenja i slušanja, procjene govornog i jezičkog statusa i drugih oblika komunikacije, a u drugom, procjene osnovnih psiholoških karakteristika; Peto poglavlje opisuje slušna pomagala i njihovu primjenu; Šesto poglavlje objašnjava govor i jezik kao sredstvo komunikacije koje se preferira u rehabilitaciji, te jezičke zakonomjernosti koje vladaju u radu sa slušno oštećenom populacijom; Sedmo poglavlje opisuje tretmanske postupke, a osmo poglavlje daje značaj porodici djeteta s oštećenim sluhom, te objašnjava njenu ulogu u rehabilitaciji i socijalizaciji.

Dodatne informacije

Izdavač Off-Set
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter