Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Uvod u islamske kozmološke doktrine

Uvod u islamske kozmološke doktrine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-660-17-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K3294

Broj strana:

490

Težina:

712 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova studija otvara relativno neistražen, dakle i nepoznat, aspekt islama. Većina modernih islamskih racionalista, bez ikakve sumnje, pridružit ce se skupirii formalističkih ortodoksnih teologa u osporavanju tvrdnje da se ova tema može čak i identificirati sa islamom u njegovome pravom smisiu. Ali njihova perspektiva je pogrešna. Tema studije Seyyeda Hosseina Nasra, nije ništa manje životno važna od bilo koje druge u opcrtavanju kompleksnog procesa u kojemu je islamska zajednica postepeno otkrivala svoju vlastitu prirodu i habitat.
Većini zapadnih čitatelja, ova tema, također, može izgledati ništa manje paradoksalna. Uobičajeno je mišljenje da ukupna znanstvena misao i djela u srednjovjekovnom islamskom svijetu ishode iz naslijeđa grčke misli, modificirane brojnim orijentalizirajućim faktorima kasnijeg helenističkog doba. Toliko je pisano o velikim arapskim znanstvenicima i filozofima, te njihovome utjecaju na buđenje Europskog uma, da suočavanje sa gostom mrežom iracionalnih elemenata u pisanjima takvih ličnosti poput Avicenne, može djelovati šokantno.

  • Originalni naziv: An Introduction to Islamic...
  • Prevodilac: Edin Kukavica, Enes Karić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x220
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova studija otvara relativno neistražen, dakle i nepoznat, aspekt islama. Većina modernih islamskih racionalista, bez ikakve sumnje, pridružit ce se skupirii formalističkih ortodoksnih teologa u osporavanju tvrdnje da se ova tema može čak i identificirati sa islamom u njegovome pravom smisiu. Ali njihova perspektiva je pogrešna. Tema studije Seyyeda Hosseina Nasra, nije ništa manje životno važna od bilo koje druge u opcrtavanju kompleksnog procesa u kojemu je islamska zajednica postepeno otkrivala svoju vlastitu prirodu i habitat. Većini zapadnih čitatelja, ova tema, također, može izgledati ništa manje paradoksalna. Uobičajeno je mišljenje da ukupna znanstvena misao i djela u srednjovjekovnom islamskom svijetu ishode iz naslijeđa grčke misli, modificirane brojnim orijentalizirajućim faktorima kasnijeg helenističkog doba. Toliko je pisano o velikim arapskim znanstvenicima i filozofima, te njihovome utjecaju na buđenje Europskog uma, da suočavanje sa gostom mrežom iracionalnih elemenata u pisanjima takvih ličnosti poput Avicenne, može djelovati šokantno.

Dodatne informacije

Izdavač Tugra
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter