Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Uspon novca, financijska povijest svijeta

Uspon novca, financijska povijest svijeta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-303-060-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4043

Broj strana:

374

Težina:

551 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

56,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Vrsni povjesničar Niall Ferguson slijedi trag novca i donosi nam priču u pozadini razvoja novca i financijskih sustava, od samog nastanka u drevnoj Mezopotamiji, do najnovijih poremećaja i kriza na, kako ga on naziva, Planetu novca. Pokazuje da je novac zapravo temelj čovjekova napretka. Štoviše, otkriva i financijsku povijest kao ključnu sporednu priču cjelokupne povijesti.


Kroz Fergusonov stručni objektiv, velike povijesne događaje, osobe i pojave ugledat ćemo u novom i jasnijem svjetlu. Ferguson objašnjava nastanak ključnih financijskih institucija i pojmova. Što je novac? Čime se bave banke? Koja je razlika između dionice i obveznice? Zašto uplatiti osiguranje, a zašto kupiti nekretninu? Što točno rade zatvoreni investicijski fondovi?...


U knjizi Uspon novca autor propituje i ishodišta aktualne krize izazvane prekomjernim odobravanjem drugorazrednih hipotekarnih kredita. U svakom slučaju, bilo da jedva spajate kraj s krajem ili ste financijski sređeni, ovo je idealan trenutak da shvatite pojavu i uspon novca.

  • Prevodilac: Damir Biličić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Vrsni povjesničar Niall Ferguson slijedi trag novca i donosi nam priču u pozadini razvoja novca i financijskih sustava, od samog nastanka u drevnoj Mezopotamiji, do najnovijih poremećaja i kriza na, kako ga on naziva, Planetu novca. Pokazuje da je novac zapravo temelj čovjekova napretka. Štoviše, otkriva i financijsku povijest kao ključnu sporednu priču cjelokupne povijesti. Kroz Fergusonov stručni objektiv, velike povijesne događaje, osobe i pojave ugledat ćemo u novom i jasnijem svjetlu. Ferguson objašnjava nastanak ključnih financijskih institucija i pojmova. Što je novac? Čime se bave banke? Koja je razlika između dionice i obveznice? Zašto uplatiti osiguranje, a zašto kupiti nekretninu? Što točno rade zatvoreni investicijski fondovi?... U knjizi Uspon novca autor propituje i ishodišta aktualne krize izazvane prekomjernim odobravanjem drugorazrednih hipotekarnih kredita. U svakom slučaju, bilo da jedva spajate kraj s krajem ili ste financijski sređeni, ovo je idealan trenutak da shvatite pojavu i uspon novca.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Ljevak
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter