Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Uspon Endimiona

Uspon Endimiona

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Den Simons


ISBN:

86-7436-324-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1587

Broj strana:

680

Težina:

735 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Uspon Endimiona dovršava pripovjest započetu u Endimionu i vodi sudbinu vasione Hiperiona u sasvim drugom pravcu. Ovo nije priča o međuzvjezdanim državama ili svemirskim bitkama, iako u njoj ima i jednog i drugog. Ovo je prije jevanđelje o mesiji empatijskog humanizma, smješteno u svijet svemirske opere, sa porukom da je ljubav suštinska sila univerzuma.

Uz tu poruku Simons daje odgovore na pitanja koja kopkaju čitaoce prethodna tri njegova romana iz istog svijeta - Hiperion, Pad Hiperiona i Endimion: Šta je zapravo Šrajk? Kakva je njegova uloga? Ko ili šta je ukralo Zemlju? Šta smjera Srž? Zbog čega se udružila sa crkvom Paksa? Kako se Rol Endimion obreo u Šredingerovoj kutiji? Šta će se dogoditi s Aneom? I tako dalje, i tako dalje...

U gotovo starozavjetnom svijetu politike, rata, osvete i propasti, Aneina filozofija usmjerena je na pojedince i njihove odnose, na povjerenje, zajedništvo, oproštaj, iskupljenje i nenasilan otpor. Ona se usredsređuje na ljubav i veze među ljudima neophodne za stvaranje i održavanje života, a sve to čini usred spektakularne revolucije protiv međuzvjezdanog carstva, čije su poprište fascinantne planete, tvorevine jednog od najmaštovitijih savremenih pisaca.

Den Simons je osvojio nagrade Hugo, Nebula, Svjetsku nagradu za fantastiku i mnoge druge. On je pisac romana Pjesma boginje Kali, knjiga o Hiperionu, Ljeto noći, Strvinarske utjehe i drugih istaknutih djela žanrovske proze.

Roman pun snage i strasti i izuzetno zadovoljavajući zaključak jednog od najvažnijih djela savremene naučne fantastike.

  • Prevodilac: Goran Skrobonja
  • Edicija: Hiperion
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Uspon Endimiona dovršava pripovjest započetu u Endimionu i vodi sudbinu vasione Hiperiona u sasvim drugom pravcu. Ovo nije priča o međuzvjezdanim državama ili svemirskim bitkama, iako u njoj ima i jednog i drugog. Ovo je prije jevanđelje o mesiji empatijskog humanizma, smješteno u svijet svemirske opere, sa porukom da je ljubav suštinska sila univerzuma. Uz tu poruku Simons daje odgovore na pitanja koja kopkaju čitaoce prethodna tri njegova romana iz istog svijeta - Hiperion, Pad Hiperiona i Endimion: Šta je zapravo Šrajk? Kakva je njegova uloga? Ko ili šta je ukralo Zemlju? Šta smjera Srž? Zbog čega se udružila sa crkvom Paksa? Kako se Rol Endimion obreo u Šredingerovoj kutiji? Šta će se dogoditi s Aneom? I tako dalje, i tako dalje... U gotovo starozavjetnom svijetu politike, rata, osvete i propasti, Aneina filozofija usmjerena je na pojedince i njihove odnose, na povjerenje, zajedništvo, oproštaj, iskupljenje i nenasilan otpor. Ona se usredsređuje na ljubav i veze među ljudima neophodne za stvaranje i održavanje života, a sve to čini usred spektakularne revolucije protiv međuzvjezdanog carstva, čije su poprište fascinantne planete, tvorevine jednog od najmaštovitijih savremenih pisaca. Den Simons je osvojio nagrade Hugo, Nebula, Svjetsku nagradu za fantastiku i mnoge druge. On je pisac romana Pjesma boginje Kali, knjiga o Hiperionu, Ljeto noći, Strvinarske utjehe i drugih istaknutih djela žanrovske proze. Roman pun snage i strasti i izuzetno zadovoljavajući zaključak jednog od najvažnijih djela savremene naučne fantastike.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter