Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Uputstva za kuvara - lekcije zen učitelja o življenju sa smislom

Uputstva za kuvara - lekcije zen učitelja o življenju sa smislom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7473-236-4

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

K3544

Broj strana:

170

Težina:

250 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,60 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Zen učitelji nazivaju život koji se živi potpuno i kompletno, vrhunskim obrokom. Onaj koji živi ovakav život - koji zna kako da planira, kuva, cijeni, servira i posluži ovakav glavni obrok života, naziva se Zen kuvar...
Prvi princip zen kuvara je da već imamo sve što nam je potrebno i da ako pažljivije pogledamo svoj život, otkrićemo da već imamo sve sastojke koji su potrebni da se pripremi vrhunski obrok, kažu autori ove knjige. Po principu zen kuvara, svaki život sastoji se iz pet glavnih aspekata. To su duhovnost, učenje i studiranje, zarađivanje za život, društvene akcije ili promjene i ljudski odnosi i zajednica.
Zen učitelji , Zen kuvari, smatraju da nam je svih ovih pet jela potrebno da bismo imali pun život.Glasman i Filds, posmatrajući čitav svijet sa aspekta zen filozofije, nude mogućnost da se život sagleda na nov način. Autori ovog djela postavljaju pitanje koliko je dovoljno danas savremenom čovjeku, koliko novca nam je zaista potrebno i primjećuju da je život , zapravo, daleko drugačiji i, na svoj način jednostavniji.
Uputstva za kuvara uče da previše bilo čega, pa čak i ako je dobro, ubrzo postaje bolno, a da uobičajeno menadžersko pravilo uradi pravu stvar, treba zameniti sa uradi sljedeću stvar.
Čitanje Uputstva za kuvara svojevrsna je meditacija, koja čitaoce upućuje da i svakodnevni život i rad mogu postati podsticaj za spiritualnu transformaciju.

  • Originalni naziv: Instructions on the Cook...
  • Prevodilac: Vera Varadi
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zen učitelji nazivaju život koji se živi potpuno i kompletno, vrhunskim obrokom. Onaj koji živi ovakav život - koji zna kako da planira, kuva, cijeni, servira i posluži ovakav glavni obrok života, naziva se Zen kuvar... Prvi princip zen kuvara je da već imamo sve što nam je potrebno i da ako pažljivije pogledamo svoj život, otkrićemo da već imamo sve sastojke koji su potrebni da se pripremi vrhunski obrok, kažu autori ove knjige. Po principu zen kuvara, svaki život sastoji se iz pet glavnih aspekata. To su duhovnost, učenje i studiranje, zarađivanje za život, društvene akcije ili promjene i ljudski odnosi i zajednica. Zen učitelji , Zen kuvari, smatraju da nam je svih ovih pet jela potrebno da bismo imali pun život.Glasman i Filds, posmatrajući čitav svijet sa aspekta zen filozofije, nude mogućnost da se život sagleda na nov način. Autori ovog djela postavljaju pitanje koliko je dovoljno danas savremenom čovjeku, koliko novca nam je zaista potrebno i primjećuju da je život , zapravo, daleko drugačiji i, na svoj način jednostavniji. Uputstva za kuvara uče da previše bilo čega, pa čak i ako je dobro, ubrzo postaje bolno, a da uobičajeno menadžersko pravilo uradi pravu stvar, treba zameniti sa uradi sljedeću stvar. Čitanje Uputstva za kuvara svojevrsna je meditacija, koja čitaoce upućuje da i svakodnevni život i rad mogu postati podsticaj za spiritualnu transformaciju.

Dodatne informacije

Izdavač Stylos
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter