Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Uoči svetkovine

Uoči svetkovine

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9789958302497

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M1192

Broj strana:

260

Težina:

330 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

22,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Noć je pred Aninu svetkovinu sred istočnonjemačkog ravnog Uckermarka. Selo Fürstenfelde spava. Skeledžija ne – on je mrtav. Gospođa Kranz, slikarka koja noću ne razlikuje boje, sprema se da prvi put naslika selo noću. Zvonar i njegov šegrt hoće da pokrenu zvona, ali njih je neko ukrao. Lisica traži kokošija jaja za svoje mladunce, a gospodin Schramm, bivši natporučnik Nacionalne narodne armije, iznalazi više razloga protiv života nego protiv pušenja.
Niko nije vidio ko je provalio u Zavičajnu kuću, ipak, seoski arhiv je otvoren. Međutim, noćobdije nisu opsjednute time šta je ukradeno iz arhiva, već time šta je iz njega pobjeglo. Stare priče, legende i bajke prate ljude od kuće do kuće. One se sklapaju u roman o jednoj dugoj noći, u mozaik života u selu koje je nekad bilo grad, u kojem se susreću došljaci i starosjedioci, živi i mrtvi, zanatlije, penzioneri i plemeniti odmetnici u dresovima lokalnih klubova. Svi oni žele još ponešto obaviti prije jutra, uoči svetkovine.

  • Originalni naziv: Vor dem Fest
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Noć je pred Aninu svetkovinu sred istočnonjemačkog ravnog Uckermarka. Selo Fürstenfelde spava. Skeledžija ne – on je mrtav. Gospođa Kranz, slikarka koja noću ne razlikuje boje, sprema se da prvi put naslika selo noću. Zvonar i njegov šegrt hoće da pokrenu zvona, ali njih je neko ukrao. Lisica traži kokošija jaja za svoje mladunce, a gospodin Schramm, bivši natporučnik Nacionalne narodne armije, iznalazi više razloga protiv života nego protiv pušenja. Niko nije vidio ko je provalio u Zavičajnu kuću, ipak, seoski arhiv je otvoren. Međutim, noćobdije nisu opsjednute time šta je ukradeno iz arhiva, već time šta je iz njega pobjeglo. Stare priče, legende i bajke prate ljude od kuće do kuće. One se sklapaju u roman o jednoj dugoj noći, u mozaik života u selu koje je nekad bilo grad, u kojem se susreću došljaci i starosjedioci, živi i mrtvi, zanatlije, penzioneri i plemeniti odmetnici u dresovima lokalnih klubova. Svi oni žele još ponešto obaviti prije jutra, uoči svetkovine.

Dodatne informacije

Izdavač Buybook
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter