Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Unutrašnja strana vetra

Unutrašnja strana vetra

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-10-00987-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

D0810

Broj strana:

112

Težina:

185 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

12,70 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Unutrašnja strana vjetra čita se sa obe strane i okreće kao klepsidra, dok u njegovoj sredini, u onoj praznoj strani koju je sam pisac postavio usred knjige, ostaje sve što se ne može dosegnuti ni u postojanju ni u nepostojanju. Tako je Pavić volio da misli o svom djelu koje se takođe čita između. Pavićev roman je priča između dva kontinenta, Evrope i Azije, koji su pokretali njegovu imaginaciju kao što su određivali našu historiju.

Roman o Heri i Leandru, o tajni ljubavi i potrazi kroz vrijeme, o ljubavi između prošlosti i sadašnjosti koja je rijetko kada srećna a uvijek je nužna, oslanja se na stari Musejev epilion i jednu legendu koja spaja ono što se ne može spojiti: dvije obale Bosfora, dva pola i roda, dva bića i dvije civilizacije, različite vijekove i sudbine.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Unutrašnja strana vjetra čita se sa obe strane i okreće kao klepsidra, dok u njegovoj sredini, u onoj praznoj strani koju je sam pisac postavio usred knjige, ostaje sve što se ne može dosegnuti ni u postojanju ni u nepostojanju. Tako je Pavić volio da misli o svom djelu koje se takođe čita između. Pavićev roman je priča između dva kontinenta, Evrope i Azije, koji su pokretali njegovu imaginaciju kao što su određivali našu historiju. Roman o Heri i Leandru, o tajni ljubavi i potrazi kroz vrijeme, o ljubavi između prošlosti i sadašnjosti koja je rijetko kada srećna a uvijek je nužna, oslanja se na stari Musejev epilion i jednu legendu koja spaja ono što se ne može spojiti: dvije obale Bosfora, dva pola i roda, dva bića i dvije civilizacije, različite vijekove i sudbine.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter