Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Univerzalna načela dizajna

Univerzalna načela dizajna

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-246-018-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

K3219

Broj strana:

216

Težina:

568 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

82,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

100 načina na koje možete povećati korisnost, utjecati na percepciju, povećati privlačnost, donijeti bolje dizajnerske odluke i podučavati dizajn.

Bez obzira radi li se o marketinškoj kampanji, muzejskoj izložbi, videoigri ili složenom upravljačkom sustavu, dizajn je zapravo kulminacija mnoštva koncepata i postupaka preuzetih iz raznih disciplina. Budući da nije moguće biti stručnjak u svim poljima, dizajneri su uvijek bili prisiljeni pretraživati različite izvore i priručnike kako bi pronašli informacije i znanje potrebno za osmišljavanje uspješnog dizajna - ali to više nije tako.
Univerzalna načela dizajna je prvi interdisciplinarni priručnik dizajna. Uz bogate ilustracije i jednostavnost navigacije, ova knjiga spaja jasna objašnjenja dizajerskih koncepata s vizualnim primjerima tih koncepata primjenjenih u praksi. Od Pravila 80/20 do Grupiranja, od Predrasude o djetinjem izgledu do Occamove oštrice, te od Sličnosti samom sebi do Pripovjedanja, čitatelji će proširiti svoje znanje o 100 općih koncepata dizajna.




Predstavlja prvi jednostavni priručnik za dizajnere u svim disciplinama
Spaja opise općih koncepata dizajna s ilustriranim primjerima iz prakse
Pokriva temeljne koncepte teorije dizajna za brojne discipline, od grafičkog dizajna, preko arhitekture, do dizajan korisničkih sučelja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x255
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

100 načina na koje možete povećati korisnost, utjecati na percepciju, povećati privlačnost, donijeti bolje dizajnerske odluke i podučavati dizajn. Bez obzira radi li se o marketinškoj kampanji, muzejskoj izložbi, videoigri ili složenom upravljačkom sustavu, dizajn je zapravo kulminacija mnoštva koncepata i postupaka preuzetih iz raznih disciplina. Budući da nije moguće biti stručnjak u svim poljima, dizajneri su uvijek bili prisiljeni pretraživati različite izvore i priručnike kako bi pronašli informacije i znanje potrebno za osmišljavanje uspješnog dizajna - ali to više nije tako. Univerzalna načela dizajna je prvi interdisciplinarni priručnik dizajna. Uz bogate ilustracije i jednostavnost navigacije, ova knjiga spaja jasna objašnjenja dizajerskih koncepata s vizualnim primjerima tih koncepata primjenjenih u praksi. Od Pravila 80/20 do Grupiranja, od Predrasude o djetinjem izgledu do Occamove oštrice, te od Sličnosti samom sebi do Pripovjedanja, čitatelji će proširiti svoje znanje o 100 općih koncepata dizajna. Predstavlja prvi jednostavni priručnik za dizajnere u svim disciplinama Spaja opise općih koncepata dizajna s ilustriranim primjerima iz prakse Pokriva temeljne koncepte teorije dizajna za brojne discipline, od grafičkog dizajna, preko arhitekture, do dizajan korisničkih sučelja.

Dodatne informacije

Izdavač Naklada Mate
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter