Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Telohranitelj - desna ruka rokenrola

Telohranitelj - desna ruka rokenrola

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Majk Frensis


ISBN:

86-7436-422-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

N0315

Broj strana:

283

Težina:

396 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Možda ne poznajete Tjelohranitelja, ali njegove klijente svakako znate: Led Cepelin, Pol Makartni, Frenk Sinatra, Bon Džovi, Šer, Džordž Majkl, Kis... Majkl Frensis već trideset godina radi s najvećim imenima muzičke industrije, kao tjelohranitelj, „stručnjak za riješavanje problema“, uzdanica i prijatelj. Tjelohranitelj je priča o njegovom čudesnom životu - putovanju od zabačenih ulica poslijeratnog Londona do igrališta za milionere u Malibuu, od zatvorske ćelije na jugoistoku Engleske do blještavih svjetala Medison skver gardena.

Rođen u siromašnoj porodici u Kamden taunu, u sjevernom Londonu, Frensis je napustio život kriminalca kako bi slijedio san o životu rokenrol zvijezda kroz prijateljstvo s Polom Makartnijem. Proputovao je svijet s grupama Bon Džovi i Kis, jedanput čak na turneji od petnaest meseci, a obezbeđivao je i Šer u njenom domu u Kaliforniji. Odgovoran za bezbjednost muzičara povjerenih njegovoj brizi, gledao je u cijev pištolja u Teksasu i suočio se s ruljom protestanata u Meksiku. Iz prve ruke svedoči o usponima i padovima iz života zvijezda, njihovim snovima, strahovima i, prečesto, usamljenosti i paranoji. Tjelohranitelj vam je propusnica do svijeta iza bine koji publika nikad ne vidi.

Majkl Frensis je imao punog udjela u orgijama stimulisanim uzimanjem droge i u životu na visokoj nozi - uključujući ekstravagantnu nedjelju koja je možda bila najdivlja žurka u istoriji rokenrola. Ali Tjelohranitelj je više od knjige o pretjerivanju. U isto vrijeme je promišljeni izvještaj koji razotkriva žrtve slave - kao i one koji su je preživeli. Ponekad urnebesna, neprekidno šokantna i ispunjena zapažanjima, Tjelohranitelj je žestoka, beskompromisna i brutalno iskrena priča o životu jednog čovjeka s najvećim zvijezdama rokenrola.

  • Prevodilac: Igor Solunac
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2006
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Možda ne poznajete Tjelohranitelja, ali njegove klijente svakako znate: Led Cepelin, Pol Makartni, Frenk Sinatra, Bon Džovi, Šer, Džordž Majkl, Kis... Majkl Frensis već trideset godina radi s najvećim imenima muzičke industrije, kao tjelohranitelj, „stručnjak za riješavanje problema“, uzdanica i prijatelj. Tjelohranitelj je priča o njegovom čudesnom životu - putovanju od zabačenih ulica poslijeratnog Londona do igrališta za milionere u Malibuu, od zatvorske ćelije na jugoistoku Engleske do blještavih svjetala Medison skver gardena. Rođen u siromašnoj porodici u Kamden taunu, u sjevernom Londonu, Frensis je napustio život kriminalca kako bi slijedio san o životu rokenrol zvijezda kroz prijateljstvo s Polom Makartnijem. Proputovao je svijet s grupama Bon Džovi i Kis, jedanput čak na turneji od petnaest meseci, a obezbeđivao je i Šer u njenom domu u Kaliforniji. Odgovoran za bezbjednost muzičara povjerenih njegovoj brizi, gledao je u cijev pištolja u Teksasu i suočio se s ruljom protestanata u Meksiku. Iz prve ruke svedoči o usponima i padovima iz života zvijezda, njihovim snovima, strahovima i, prečesto, usamljenosti i paranoji. Tjelohranitelj vam je propusnica do svijeta iza bine koji publika nikad ne vidi. Majkl Frensis je imao punog udjela u orgijama stimulisanim uzimanjem droge i u životu na visokoj nozi - uključujući ekstravagantnu nedjelju koja je možda bila najdivlja žurka u istoriji rokenrola. Ali Tjelohranitelj je više od knjige o pretjerivanju. U isto vrijeme je promišljeni izvještaj koji razotkriva žrtve slave - kao i one koji su je preživeli. Ponekad urnebesna, neprekidno šokantna i ispunjena zapažanjima, Tjelohranitelj je žestoka, beskompromisna i brutalno iskrena priča o životu jednog čovjeka s najvećim zvijezdama rokenrola.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter