Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Postizanje sličnosti kod crtanja portreta

Postizanje sličnosti kod crtanja portreta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-331-1686-3

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K2553

Broj strana:

179

Težina:

700 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

29,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Svakoga ko se bavi crtanjem ili slikanjem portreta zabrinjava jedna stvar: postizanje potrebne sličnosti. Ne treba biti poseban talenat već samo savladati logični postupak, zasnovan na pažljivom posmatranju modela, a zatim obilje vježbe. Knjiga je podijeljena na tri dijela.

U prvom dijelu se objašnjava kako se analizira glava, prepoznaju glavni oblici i njene varijacije. U drugom dijelu postupak crtanja detaljno se analizira za sva tri osnovna oblika glave - ovalan, četvrtast i okrugao. Svaka od tri demonstracije sadrži fotografiju modela i veoma detaljan pregled nastanka portreta. U trećem dijelu knjige objašnjava se kako se koriste različite kombinacije crtaćeg pribora i podloga sa ciljem stvaranja širokog opsega efekata.

Čak i za one koji se ne bave crtanjem ova knjiga biće vjerovatno zanimljiva zbog pregleda različitih načina na koje se može posmatrati ljudsko lice.

  • Originalni naziv: Drawing a Likeness
  • Prevodilac: Ana Peković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x290
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Svakoga ko se bavi crtanjem ili slikanjem portreta zabrinjava jedna stvar: postizanje potrebne sličnosti. Ne treba biti poseban talenat već samo savladati logični postupak, zasnovan na pažljivom posmatranju modela, a zatim obilje vježbe. Knjiga je podijeljena na tri dijela. U prvom dijelu se objašnjava kako se analizira glava, prepoznaju glavni oblici i njene varijacije. U drugom dijelu postupak crtanja detaljno se analizira za sva tri osnovna oblika glave - ovalan, četvrtast i okrugao. Svaka od tri demonstracije sadrži fotografiju modela i veoma detaljan pregled nastanka portreta. U trećem dijelu knjige objašnjava se kako se koriste različite kombinacije crtaćeg pribora i podloga sa ciljem stvaranja širokog opsega efekata. Čak i za one koji se ne bave crtanjem ova knjiga biće vjerovatno zanimljiva zbog pregleda različitih načina na koje se može posmatrati ljudsko lice.

Dodatne informacije

Izdavač Narodna knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter