Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Toma Zdravković: 68 Neispričanih priča

Toma Zdravković: 68 Neispričanih priča

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dejan Ćirić


ISBN:

978-86-7446-244-7

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M2492

Broj strana:

351

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga Toma Zdravković 68 neispričanih priča je jedinstveno djelo koje obiluje autentičnim, zanimljivim, duhovitim, uzbudljivim i prije svega vrlo emotivnim ispovestima Tominih prijatelja, kolega i saradnika o životu i karijeri ovog veoma posebnog i velikog čovjeka i umjetnika.

Polazna osnova u stvaranju ove knjige je bio spoj tuge i sreće u Tominom životu koji ga je u potpunosti definisao i kao čovjeka i kao umjetnika. Autora je ta njegova specifičnost povela ka neispričanim pričama, ka otkriću tajne koju je Toma Zdravković nosio a koja je vezana za najiskreniju i najljepšu ljudsku emociju - ljubav.

Ova knjiga je riznica uspomena, sjećanja, fantastičnih anegdota, suza, smijeha i prije svega veoma iskrenih i dubokih emocija koje su Tomu karakterisale u svakom segmentu njegovog života, rada, trajanja, postojanja. Bio je pjesnik i nesrećnik, Nosio je u sebi nešto što mi ne možemo da shvatimo, Živio je po svojim pravilima i po svojim snovima, Bio je simpatični mangup, Očima punim tuge je znao da omađija publiku, Sve je radio impulsom srca, Svaku kafanu je pretvorio u mali Kolarčev univerzitet, Nije htio da nađe svoju sreću samo su neki od naslova iza kojih se kriju do sada neispričane priče o jednom od najvećih umjetnika svih vremena na ovim prostorima.

Sa velikim pijetetom i iskrenim emocijama o Tomi su govorili Miša Janketić, Žarko Laušević, Cune Gojković, Olivera Katarina, Bora Todorović, Danica Maksimović, Tozovac, Zoran Kalezić, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Neda Ukraden, Zdravko Čolić, Lepa Lukić, Goran Bregović, Dragan Džajić, Tereza Kesovija, Zafir Hadžimanov, Merima Njegomir, Esma Redžepova, Halid Bešlić, Novica Zdravković, Muharem Serbezovski, Šaban Šaulić, Boki Milošević i mnogi drugi.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2014
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Ćirilica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga Toma Zdravković 68 neispričanih priča je jedinstveno djelo koje obiluje autentičnim, zanimljivim, duhovitim, uzbudljivim i prije svega vrlo emotivnim ispovestima Tominih prijatelja, kolega i saradnika o životu i karijeri ovog veoma posebnog i velikog čovjeka i umjetnika. Polazna osnova u stvaranju ove knjige je bio spoj tuge i sreće u Tominom životu koji ga je u potpunosti definisao i kao čovjeka i kao umjetnika. Autora je ta njegova specifičnost povela ka neispričanim pričama, ka otkriću tajne koju je Toma Zdravković nosio a koja je vezana za najiskreniju i najljepšu ljudsku emociju - ljubav. Ova knjiga je riznica uspomena, sjećanja, fantastičnih anegdota, suza, smijeha i prije svega veoma iskrenih i dubokih emocija koje su Tomu karakterisale u svakom segmentu njegovog života, rada, trajanja, postojanja. Bio je pjesnik i nesrećnik, Nosio je u sebi nešto što mi ne možemo da shvatimo, Živio je po svojim pravilima i po svojim snovima, Bio je simpatični mangup, Očima punim tuge je znao da omađija publiku, Sve je radio impulsom srca, Svaku kafanu je pretvorio u mali Kolarčev univerzitet, Nije htio da nađe svoju sreću samo su neki od naslova iza kojih se kriju do sada neispričane priče o jednom od najvećih umjetnika svih vremena na ovim prostorima. Sa velikim pijetetom i iskrenim emocijama o Tomi su govorili Miša Janketić, Žarko Laušević, Cune Gojković, Olivera Katarina, Bora Todorović, Danica Maksimović, Tozovac, Zoran Kalezić, Kemal Monteno, Arsen Dedić, Neda Ukraden, Zdravko Čolić, Lepa Lukić, Goran Bregović, Dragan Džajić, Tereza Kesovija, Zafir Hadžimanov, Merima Njegomir, Esma Redžepova, Halid Bešlić, Novica Zdravković, Muharem Serbezovski, Šaban Šaulić, Boki Milošević i mnogi drugi.

Dodatne informacije

Izdavač Večernje novosti
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter