Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

Veliki svjetski muzeji - Nacionalni arheološki muzej Atena

Veliki svjetski muzeji - Nacionalni arheološki muzej Atena

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953338028-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9167

Broj strana:

144

Težina:

560 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

11,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Iz dvorane u dvoranu Arheološkog muzeja raspleću se razne zbirke stvarajući fresku grčke civilizacije čiji se različiti umjetnički izričaji stapaju neraskidivom vezom. Neolitička zbirka, s predmetima pronađenim na tesalskim nalazištima, a posebice u Sesklu i Diminiju, uz oslikanu keramiku nudi promatraču prve primjere plastičnog izričaja kod malih kipova koji su nastali prema motivu Božice majke. Cikladska zbirka izraz je kulture koja se u antici razvila na otocima tog arhipelaga i čine je mramorni kipići s prikazima idola krutih i apstraktnih oblika. Prekrasne zidne slike iz naselja Akrotiri na Thiri, današnjem Santoriniju, izvrstan su primjer rafinirane civilizacije koja je razvila tehnike i motive velikog kretskog slikarstva. Kraljevske grobnice u Mikeni ističu se nevjerojatnim bogatstvom u sklopu mikenske zbirke, prve te vrste na svijetu koja se još dandanas obogaćuje novim predmetima. Muzej čuva i zbirku skulptura koja sadrži najveća remek-djela antike i na jedinstven način obuhvaća razvoj grčke umjetnosti od prvih monumentalnih skulptura do helenističkih i onih iz rimskog doba. Vidimo tako razvoj njihova odnosa prema ljudskoj figuri u prostoru, postupno usvajanje anatomije, pa sve do formuliranja kanona proporcija.

Tu je i zbirka keramičkih predmeta kroz koju je moguće pratiti razvoj grčke keramografije i progresivni razvoj tehnika koje ju prate. Zbirke bronci, nakita te numizmatička zbirka upotpunjuju bogat sadržaj ovog muzeja.

Ući u dvorane atenskog Arheološkog muzeja znači krenuti na nevjerojatno putovanje u otkrivanje našeg identiteta kroz poetike koje su obilježile mediteranski i europski identitet i položile temelj čitavoj europskoj umjetnosti.

  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 195x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Iz dvorane u dvoranu Arheološkog muzeja raspleću se razne zbirke stvarajući fresku grčke civilizacije čiji se različiti umjetnički izričaji stapaju neraskidivom vezom. Neolitička zbirka, s predmetima pronađenim na tesalskim nalazištima, a posebice u Sesklu i Diminiju, uz oslikanu keramiku nudi promatraču prve primjere plastičnog izričaja kod malih kipova koji su nastali prema motivu Božice majke. Cikladska zbirka izraz je kulture koja se u antici razvila na otocima tog arhipelaga i čine je mramorni kipići s prikazima idola krutih i apstraktnih oblika. Prekrasne zidne slike iz naselja Akrotiri na Thiri, današnjem Santoriniju, izvrstan su primjer rafinirane civilizacije koja je razvila tehnike i motive velikog kretskog slikarstva. Kraljevske grobnice u Mikeni ističu se nevjerojatnim bogatstvom u sklopu mikenske zbirke, prve te vrste na svijetu koja se još dandanas obogaćuje novim predmetima. Muzej čuva i zbirku skulptura koja sadrži najveća remek-djela antike i na jedinstven način obuhvaća razvoj grčke umjetnosti od prvih monumentalnih skulptura do helenističkih i onih iz rimskog doba. Vidimo tako razvoj njihova odnosa prema ljudskoj figuri u prostoru, postupno usvajanje anatomije, pa sve do formuliranja kanona proporcija. Tu je i zbirka keramičkih predmeta kroz koju je moguće pratiti razvoj grčke keramografije i progresivni razvoj tehnika koje ju prate. Zbirke bronci, nakita te numizmatička zbirka upotpunjuju bogat sadržaj ovog muzeja. Ući u dvorane atenskog Arheološkog muzeja znači krenuti na nevjerojatno putovanje u otkrivanje našeg identiteta kroz poetike koje su obilježile mediteranski i europski identitet i položile temelj čitavoj europskoj umjetnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Jutarnji list
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter