Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Umjetnost - velika ilustrirana enciklopedija

Umjetnost - velika ilustrirana enciklopedija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Grupa autora


ISBN:

9789531410700

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V5554

Broj strana:

612

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

169,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Najveća galerija remek-djela svjetske likovne umjetnosti u Vašem domu!

Otvorite vrata najveće galerije umjetnina na svijetu! Upoznajte velikane slikarstva i kiparstva, otkrijte vrhunce njihova stvaralaštva i ključna djela koja su obilježila svoje vrijeme. Ovaj jedinstveni slikovni vodič vodi vas kroz najveća likovna blaga muzeja i galerija, crkava i samostana iz cijelog svijeta - od slika u špiljama nastalih prije 30.000 godina do afričkih masaka, od Leonarda da Vincija i Michelangela Buonarrotija preko Claudea Moneta i Vincenta van Gogha do Salvadora Dalija i Andyja Warhola. Na čak 612 raskošno ilustriranih stranica naći ćete obilje informacija o umjetnicima, vrhunske reprodukcije njihovih najznačajnijih umjetničkih ostvarenja. A tu su i posebne stranice uz koje ćete naučiti osnove likovnog oblikovanja, što će Vam pomoći da pažljivije promatrate i shvatite umjetnička djela. Odsad ćete još više
uživati u njima i s većom sigurnošću hodati muzejima i galerijama.
Ponovno ćete se zaljubiti u slike i skulpture koje ste već zavoljeli te otkriti neke nove. Ovo je knjiga za sve ljubitelje umjetnosti i one koji će to uz ovu knjigu tek postati.

5 razloga na narudžbu Velike ilustrirane enciklopedije UMJETNOST

1. Doznat ćete sve što svaka osoba treba znati o najvećim umjetnicima i njihovim ključnim remek-djelima, te o razvoju umjetnosti.
2. Uživat ćete u više od 2500 raskošnih reprodukcija i opustiti se od naporne svakodnevice.
3. S novom ćete sigurnošću, znanjem i razumijevanjem posjećivati izložbe u galerijama i muzejima.
4. Učenicima će knjiga izvrsno doći za svladavanje i razumijevanje likovne umjetnosti, te ih potaknuti da budu kreativniji.
5. Ovo je sjajan dar svakom ljubitelju umjetnosti i, uopće, svega lijepog.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 263x310
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Najveća galerija remek-djela svjetske likovne umjetnosti u Vašem domu! Otvorite vrata najveće galerije umjetnina na svijetu! Upoznajte velikane slikarstva i kiparstva, otkrijte vrhunce njihova stvaralaštva i ključna djela koja su obilježila svoje vrijeme. Ovaj jedinstveni slikovni vodič vodi vas kroz najveća likovna blaga muzeja i galerija, crkava i samostana iz cijelog svijeta - od slika u špiljama nastalih prije 30.000 godina do afričkih masaka, od Leonarda da Vincija i Michelangela Buonarrotija preko Claudea Moneta i Vincenta van Gogha do Salvadora Dalija i Andyja Warhola. Na čak 612 raskošno ilustriranih stranica naći ćete obilje informacija o umjetnicima, vrhunske reprodukcije njihovih najznačajnijih umjetničkih ostvarenja. A tu su i posebne stranice uz koje ćete naučiti osnove likovnog oblikovanja, što će Vam pomoći da pažljivije promatrate i shvatite umjetnička djela. Odsad ćete još više uživati u njima i s većom sigurnošću hodati muzejima i galerijama. Ponovno ćete se zaljubiti u slike i skulpture koje ste već zavoljeli te otkriti neke nove. Ovo je knjiga za sve ljubitelje umjetnosti i one koji će to uz ovu knjigu tek postati. 5 razloga na narudžbu Velike ilustrirane enciklopedije UMJETNOST 1. Doznat ćete sve što svaka osoba treba znati o najvećim umjetnicima i njihovim ključnim remek-djelima, te o razvoju umjetnosti. 2. Uživat ćete u više od 2500 raskošnih reprodukcija i opustiti se od naporne svakodnevice. 3. S novom ćete sigurnošću, znanjem i razumijevanjem posjećivati izložbe u galerijama i muzejima. 4. Učenicima će knjiga izvrsno doći za svladavanje i razumijevanje likovne umjetnosti, te ih potaknuti da budu kreativniji. 5. Ovo je sjajan dar svakom ljubitelju umjetnosti i, uopće, svega lijepog.

Dodatne informacije

Izdavač Mozaik knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter