Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Umjetnost 20. stoljeća

Umjetnost 20. stoljeća

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Karl Ruhrberg


ISBN:

9532013660

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V0043

Broj strana:

840

Težina:

1258 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

198,90 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Iako kraj 20.stoljeća ne daje mnogo povoda za veselje, ovoj knjizi svi se možemo veseliti, Sudeutsche Zeitung, Munchen.

Sada u jednom tomu možete pronaći najbolji pregled umjetnosti 20. stoljeća na svijetu!

Obuhvaćajući cjelokupni opseg postojećih tehnika, uključujući fotografiju i nove medije, tematski podijeljeno na poglavlja kako bi osvijetlilo odnose između radova i pokreta, ovo lako čitljivo i enciklopedijsko remekdjelo pruža vam upravo ono što piše na omotu.

Bez obzira zanima li vam nadrealizam ili Land art, Fluxus ili Bauhaus, ovo je vaš sveobuhvatni i svenamjenski vodič za područje umjetnosti u proteklih stotinu godina.

Knjiga je podijeljena u dva temeljna dijela - u prvom dijelu iznosi se kronološki pregled povijesti slikarstva 20. stoljeća, a u drugom dijelu se na kronološki pregled povijesti skulpture u 20. stoljeću nastavljaju zasebne cjeline u kojima se donosi prikaz umjetničkih dostignuća na području novih medija te pregled razvoja fotografije u 20. stoljeću. Uz poštivanje temeljnog načela kronološkog pregleda i zasebnih prikaza različitih umjetničkih pravaca, stalne su međusobne reference među pojedinim dijelovima teksta. Pod uredničkom paskom Inga F. Walthera, četvoro istaknutih stručnjaka daje objektivno viđenje tendencija u razvoju umjetnosti 20. stoljeća. Karl Ruhrberg autor je pregleda povijesti slikarstva 20. stoljeća, opsegom najobimnije cjeline u knjizi.

Slijedi tekst Manfreda Schneckenburgera, u kojem se iznosi pregled povijesti moderne skulpture. Sistematiziran pregled umjetnosti novih medija autorice Christiane Fricke pruža prikaz najsuvremenijih umjetničkih tendencija u kontekstu novih tehničkih dostignuća i umjetničkih intencija. Slijedi posljednja cjelina, pregled povijesti fotografije u 20. stoljeću Klausa Honnefa. Autor je grupirao svoja razmatranja ponajviše s obzirom na vrstu fotografije, ne odustajući pritom od temeljnih prostorno-vremenskih odrednica. Na koncu slijede iscrpni dodaci u Leksikonu umjetnika gdje su prezentirane biografije umjetnika te bibliografija.

Glavne odlike knjige su jasnoća i preglednost primjerena širokoj publici, stručnost i iscrpnost uz dobar kritički aparat koji doprinosi potencijalu knjige da posluži kao referentni materijal i u visokoškolskoj nastavi, te kvalitetne i mnogobrojne reprodukcije.

Urednica hrvatskog izdanja: Ljerka Dulibić Prevele.

  • Originalni naziv: Art of the 20th Century...
  • Prevodilac: Dubravka Botica
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x270
  • Zemlja porijekla: Njemačka
  • Stanje: Nova

Detalji

Iako kraj 20.stoljeća ne daje mnogo povoda za veselje, ovoj knjizi svi se možemo veseliti, Sudeutsche Zeitung, Munchen. Sada u jednom tomu možete pronaći najbolji pregled umjetnosti 20. stoljeća na svijetu! Obuhvaćajući cjelokupni opseg postojećih tehnika, uključujući fotografiju i nove medije, tematski podijeljeno na poglavlja kako bi osvijetlilo odnose između radova i pokreta, ovo lako čitljivo i enciklopedijsko remekdjelo pruža vam upravo ono što piše na omotu. Bez obzira zanima li vam nadrealizam ili Land art, Fluxus ili Bauhaus, ovo je vaš sveobuhvatni i svenamjenski vodič za područje umjetnosti u proteklih stotinu godina. Knjiga je podijeljena u dva temeljna dijela - u prvom dijelu iznosi se kronološki pregled povijesti slikarstva 20. stoljeća, a u drugom dijelu se na kronološki pregled povijesti skulpture u 20. stoljeću nastavljaju zasebne cjeline u kojima se donosi prikaz umjetničkih dostignuća na području novih medija te pregled razvoja fotografije u 20. stoljeću. Uz poštivanje temeljnog načela kronološkog pregleda i zasebnih prikaza različitih umjetničkih pravaca, stalne su međusobne reference među pojedinim dijelovima teksta. Pod uredničkom paskom Inga F. Walthera, četvoro istaknutih stručnjaka daje objektivno viđenje tendencija u razvoju umjetnosti 20. stoljeća. Karl Ruhrberg autor je pregleda povijesti slikarstva 20. stoljeća, opsegom najobimnije cjeline u knjizi. Slijedi tekst Manfreda Schneckenburgera, u kojem se iznosi pregled povijesti moderne skulpture. Sistematiziran pregled umjetnosti novih medija autorice Christiane Fricke pruža prikaz najsuvremenijih umjetničkih tendencija u kontekstu novih tehničkih dostignuća i umjetničkih intencija. Slijedi posljednja cjelina, pregled povijesti fotografije u 20. stoljeću Klausa Honnefa. Autor je grupirao svoja razmatranja ponajviše s obzirom na vrstu fotografije, ne odustajući pritom od temeljnih prostorno-vremenskih odrednica. Na koncu slijede iscrpni dodaci u Leksikonu umjetnika gdje su prezentirane biografije umjetnika te bibliografija. Glavne odlike knjige su jasnoća i preglednost primjerena širokoj publici, stručnost i iscrpnost uz dobar kritički aparat koji doprinosi potencijalu knjige da posluži kao referentni materijal i u visokoškolskoj nastavi, te kvalitetne i mnogobrojne reprodukcije. Urednica hrvatskog izdanja: Ljerka Dulibić Prevele.

Dodatne informacije

Izdavač Taschen/V.B.Z
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter