Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Bernini

Bernini

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

601608

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1762

Broj strana:

256

Težina:

657 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Izvrsna i bogato ilustrovana studija, chiaroscuro portret pobožnog i razuzdanog čovjeka, i analiza najinventivnijih i najvještijih umjetnika, The Times Educational Supplement

Skulptor i arhitekta, Bernini je bio posljednji od velikih genijalaca koji su Italiju načinili umjetničkim centrom Evrope preko trista godina. Bernini kao da pomjera granice mermerne strukture do njenih ekstremnosti, on je dao nov, živahan kvalitet svojim portretima, hvatajući živ i spontan izraz na svojim modelima i donoseći nov postupak tradicionalnim temama kao što je David. Nov je i Berninijev cilj da skulpturu učini djelom veće zamisli i da je poveže sa arhitektonskim okruženjem. Njegovo najpoznatije djelo ovog tipa je Zanos Svete Tereze, koje se nalazi u Kapeli Kornaro, i koje je uzbudljivo i lijepo, čak i vizionarsko.

Odlična i pedantna studija Howarda Hibbarda istražuje evoluciju ove sveobuhvatne umjetničke vizije. Zajedno sa izdašnim reprodukcijama, ona je važan prilog razumijevanju doba baroka i jednog od njegovih najvećih umjetnika.

Srpska čitalačka publika, uključujući i eksperte, pojavom ove knjige dobiće značajan izvor novih saznanja, ali i podsticaj za tumačenje najspecifičnijih aspekata Berninijevog rada. Tumači skulpture i arhitekture na osnovu nje će provjeravati vlastita metodološka polazišta, dok će studenti različitih likovnih disciplina steći temeljit uvid u slojevito djelo Đanlorenca Berninija, i to iz prve ruke, na svom maternjem jeziku (iz stručne recenzije prof. dr Aleksandra Kadijevića)

  • Izdanje: 0
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x150
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Izvrsna i bogato ilustrovana studija, chiaroscuro portret pobožnog i razuzdanog čovjeka, i analiza najinventivnijih i najvještijih umjetnika, The Times Educational Supplement Skulptor i arhitekta, Bernini je bio posljednji od velikih genijalaca koji su Italiju načinili umjetničkim centrom Evrope preko trista godina. Bernini kao da pomjera granice mermerne strukture do njenih ekstremnosti, on je dao nov, živahan kvalitet svojim portretima, hvatajući živ i spontan izraz na svojim modelima i donoseći nov postupak tradicionalnim temama kao što je David. Nov je i Berninijev cilj da skulpturu učini djelom veće zamisli i da je poveže sa arhitektonskim okruženjem. Njegovo najpoznatije djelo ovog tipa je Zanos Svete Tereze, koje se nalazi u Kapeli Kornaro, i koje je uzbudljivo i lijepo, čak i vizionarsko. Odlična i pedantna studija Howarda Hibbarda istražuje evoluciju ove sveobuhvatne umjetničke vizije. Zajedno sa izdašnim reprodukcijama, ona je važan prilog razumijevanju doba baroka i jednog od njegovih najvećih umjetnika. Srpska čitalačka publika, uključujući i eksperte, pojavom ove knjige dobiće značajan izvor novih saznanja, ali i podsticaj za tumačenje najspecifičnijih aspekata Berninijevog rada. Tumači skulpture i arhitekture na osnovu nje će provjeravati vlastita metodološka polazišta, dok će studenti različitih likovnih disciplina steći temeljit uvid u slojevito djelo Đanlorenca Berninija, i to iz prve ruke, na svom maternjem jeziku (iz stručne recenzije prof. dr Aleksandra Kadijevića)

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter