Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Fotografija 20. stoljeća

Fotografija 20. stoljeća

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

9532013784

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V0166

Broj strana:

192

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

30,40 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Izbor djela iz Fotografske zbirke Muzeja Ludwig u Kolnu što sam ih 1996. godine odabrao za Taschen prerastao je u posljednjih nekoliko godina u priručnik fotografije 20. stoljeća.

Kombinacijom svjetski poznatih imena i mladih, ambicioznih umjetnika, ova knjiga pruža širok pregled kako razvoja fotografije tako i njezinih najvažnijih predstavnika.
Listajući knjigu, čitatelj će naići na velik broj djela koja smatramo ikonama fotografije 20. stoljeća. Ta je činjenica nagnala muzej i izdavačku kuću da načine izbor koji bi se usredotočio isključivo na te slike i na taj način istaknuo sve blago koje je Zbirka prikupila u zadnjih dvadeset godina, osobito nabavom zbirki Gruber, Mantz i Chargesheimerovorn ostavštinom.

Izbor djela uključuje europsku i američku fotografiju od 1900. godine do danas, a posebne dijelove dobivaju Cecil Beaton, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Chargesheimer, William Klein, Irving Penn, Man Ray, Albert Renger-Patzsch, Karl Hugo Schmolz, Harold Edgerton, Gertrude Fehr, August Sander, Erich Salomon, Edvvard Steichen i Alfred Stieglitz. Predstavljen je i određeni broj najistaknutijih japanskih fotografa kroz djela Kishina Shinovame i Hi-roshija Hamaye.

  • Prevodilac: Boris Dumančić
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2004
  • Jezik: Engleski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x200
  • Zemlja porijekla: Njemačka
  • Stanje: Nova

Detalji

Izbor djela iz Fotografske zbirke Muzeja Ludwig u Kolnu što sam ih 1996. godine odabrao za Taschen prerastao je u posljednjih nekoliko godina u priručnik fotografije 20. stoljeća. Kombinacijom svjetski poznatih imena i mladih, ambicioznih umjetnika, ova knjiga pruža širok pregled kako razvoja fotografije tako i njezinih najvažnijih predstavnika. Listajući knjigu, čitatelj će naići na velik broj djela koja smatramo ikonama fotografije 20. stoljeća. Ta je činjenica nagnala muzej i izdavačku kuću da načine izbor koji bi se usredotočio isključivo na te slike i na taj način istaknuo sve blago koje je Zbirka prikupila u zadnjih dvadeset godina, osobito nabavom zbirki Gruber, Mantz i Chargesheimerovorn ostavštinom. Izbor djela uključuje europsku i američku fotografiju od 1900. godine do danas, a posebne dijelove dobivaju Cecil Beaton, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Chargesheimer, William Klein, Irving Penn, Man Ray, Albert Renger-Patzsch, Karl Hugo Schmolz, Harold Edgerton, Gertrude Fehr, August Sander, Erich Salomon, Edvvard Steichen i Alfred Stieglitz. Predstavljen je i određeni broj najistaknutijih japanskih fotografa kroz djela Kishina Shinovame i Hi-roshija Hamaye.

Dodatne informacije

Izdavač Taschen/V.B.Z
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Knjige koje bi vas mogle zanimati:

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter