Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Gradski pejzaž

Gradski pejzaž

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Gordon Kalen


ISBN:

86-395-0508-0

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1661

Broj strana:

201

Težina:

506 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

21,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Gradski pejzaž je umjetnost stvaranja vizuelne koherentnosti i organizovanja mnoštva zgrada, ulica i prostora koji čine gradsku cjelinu. Ove ideje prvi je uobličio Gordon Kalen u časopisu Architectural Review, a kasnije su otelovljene u knjizi Gradski pejzaž (1961), koja je momentalno ostavila jak uticaj na arhitekte, planere i sve one koji su se bavili idejom o izgledu gradova.

Interesovanja ove knjige dosežu, međutim, znatno dalje od profesionalne sfere. Neki je mogu smatrati važnim doprinosom umjetnosti i istoriji arhitekture, dok ona, po prvi put, izučava izvjesne vizuelne efekte, koji su u grupnim zgradama bazirani na prilično definisanim, pa čak i spontanim estetskim principima.

Drugi krug čitalaca možda smatra da je knjiga vrijedna jer im ukazuje kako da cijene, na način na koji to nijedna druga knjiga ranije nije uradila, ono što jedan grad čini arhitektonskim djelom. Treća grupa bi možda željela da izučava knjigu zbog Kalenovih izvanrednih crteža gradskog pejzaža - vještina u kojoj je on priznat kao neprikosnoven. Fascinantnost ove knjige je beskrajna za sve koji imaju smisla za vizuelno.

U ovoj skraćenoj verziji, studije specifičnih gradova su izostavljene i umjesto toga, Kalen je dao doprinos u vidu novog predgovora i zaključka koji adekvatno smještaju njegove ideje u kontekst sedamdesetih godina.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 220x220
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Gradski pejzaž je umjetnost stvaranja vizuelne koherentnosti i organizovanja mnoštva zgrada, ulica i prostora koji čine gradsku cjelinu. Ove ideje prvi je uobličio Gordon Kalen u časopisu Architectural Review, a kasnije su otelovljene u knjizi Gradski pejzaž (1961), koja je momentalno ostavila jak uticaj na arhitekte, planere i sve one koji su se bavili idejom o izgledu gradova. Interesovanja ove knjige dosežu, međutim, znatno dalje od profesionalne sfere. Neki je mogu smatrati važnim doprinosom umjetnosti i istoriji arhitekture, dok ona, po prvi put, izučava izvjesne vizuelne efekte, koji su u grupnim zgradama bazirani na prilično definisanim, pa čak i spontanim estetskim principima. Drugi krug čitalaca možda smatra da je knjiga vrijedna jer im ukazuje kako da cijene, na način na koji to nijedna druga knjiga ranije nije uradila, ono što jedan grad čini arhitektonskim djelom. Treća grupa bi možda željela da izučava knjigu zbog Kalenovih izvanrednih crteža gradskog pejzaža - vještina u kojoj je on priznat kao neprikosnoven. Fascinantnost ove knjige je beskrajna za sve koji imaju smisla za vizuelno. U ovoj skraćenoj verziji, studije specifičnih gradova su izostavljene i umjesto toga, Kalen je dao doprinos u vidu novog predgovora i zaključka koji adekvatno smještaju njegove ideje u kontekst sedamdesetih godina.

Dodatne informacije

Izdavač Građevinska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter