Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Umjetnost - vodič kroz povijest i djela

Umjetnost - vodič kroz povijest i djela

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-61769-8

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D3120

Broj strana:

576

Težina:

1800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

104,40 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Najpristupačnija povijest svjetske umjetnosti ikad objavljena.
Više od 1100 ilustracija u boji najpoznatijih umjetničkih djela.
Obuhvaća sve umjetničke forme, od slikarstva i kiparstva do konceptualne umjetnosti, od prapovijesti do naših dana.

UMJETNOST - VODIČ KROZ POVIJEST I DJELA započinje sveobuhvatnim povijesnim pregledom koji umjetnost smješta u kontekst društvenih i kulturnih zbivanja od razdoblja prije nastanka prvih država. Knjiga je organizirana kronološki te prati evoluciju umjetničkih razdoblja i pokreta. Bogato ilustrirani stručni tekst pokriva sve umjetničke forme, od slikarstva i kiparstva do konceptualne i izvedbenih umjetnosti. Temeljito vrednovanje ideja i radova ključnih umjetnika
otkriva kako su pojedini umjetnici utjecali na rad drugih te što su pokušavali ostvariti svojim djelima. Detaljni kronološki sažetci kulturnih strujanja i života pojedinih umjetnika objašnjavaju povijesni kontekst.

Posebno su obrađena i detaljno analizirana remek-djela koja u sebi utjelovljuju ključne značajke svakog pojedinog razdoblja i pokreta. Objašnjeno je sve, od korištenja boja i vizualnih metafora do tehničkih inovacija i trajnog nasljeđa pojedinog djela, što vam omogućuje da kao nikad dosad spoznate puno značenje svjetski poznatih remek-djela.
Uživajte u složenim detaljima mogulskih minijatura; doznajte sve o važnosti japanskih grafika iz devetnaestog stoljeća; upoznajte se sa znanstvenim temeljima teorija boja koje su utjecale na Seuratovo zapanjujuće Nedjeljno poslijepodne na otoku La Grande Jatte; te otkrijte zašto su Picassove Gospođice iz Avignona u svoje vrijeme izazvale pravi skandal.

O autoru
Stephen Farthing slikar je i profesor crtanja na Umjetničkom sveučilištu u Londonu. Godine 1990. izabran je za dekana Visoke likovne škole Ruskin Sveučilišta Oxford, a 1998. godine postaje član Kraljevske umjetničke akademije u Londonu. Magistrirao je slikarstvo na Kraljevskom umjetničkom koledžu u Londonu, a likovne umjetnosti predaje od 1977. godine. Glavni je urednik knjige 1001 slika koju morate vidjeti prije smrti.

  • Prevodilac: Dunja Kalođera, Petra Kljaić, Vedran Pavlić, Maja Rožman
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 175x230
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Najpristupačnija povijest svjetske umjetnosti ikad objavljena. Više od 1100 ilustracija u boji najpoznatijih umjetničkih djela. Obuhvaća sve umjetničke forme, od slikarstva i kiparstva do konceptualne umjetnosti, od prapovijesti do naših dana. UMJETNOST - VODIČ KROZ POVIJEST I DJELA započinje sveobuhvatnim povijesnim pregledom koji umjetnost smješta u kontekst društvenih i kulturnih zbivanja od razdoblja prije nastanka prvih država. Knjiga je organizirana kronološki te prati evoluciju umjetničkih razdoblja i pokreta. Bogato ilustrirani stručni tekst pokriva sve umjetničke forme, od slikarstva i kiparstva do konceptualne i izvedbenih umjetnosti. Temeljito vrednovanje ideja i radova ključnih umjetnika otkriva kako su pojedini umjetnici utjecali na rad drugih te što su pokušavali ostvariti svojim djelima. Detaljni kronološki sažetci kulturnih strujanja i života pojedinih umjetnika objašnjavaju povijesni kontekst. Posebno su obrađena i detaljno analizirana remek-djela koja u sebi utjelovljuju ključne značajke svakog pojedinog razdoblja i pokreta. Objašnjeno je sve, od korištenja boja i vizualnih metafora do tehničkih inovacija i trajnog nasljeđa pojedinog djela, što vam omogućuje da kao nikad dosad spoznate puno značenje svjetski poznatih remek-djela. Uživajte u složenim detaljima mogulskih minijatura; doznajte sve o važnosti japanskih grafika iz devetnaestog stoljeća; upoznajte se sa znanstvenim temeljima teorija boja koje su utjecale na Seuratovo zapanjujuće Nedjeljno poslijepodne na otoku La Grande Jatte; te otkrijte zašto su Picassove Gospođice iz Avignona u svoje vrijeme izazvale pravi skandal. O autoru Stephen Farthing slikar je i profesor crtanja na Umjetničkom sveučilištu u Londonu. Godine 1990. izabran je za dekana Visoke likovne škole Ruskin Sveučilišta Oxford, a 1998. godine postaje član Kraljevske umjetničke akademije u Londonu. Magistrirao je slikarstvo na Kraljevskom umjetničkom koledžu u Londonu, a likovne umjetnosti predaje od 1977. godine. Glavni je urednik knjige 1001 slika koju morate vidjeti prije smrti.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter