Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Umeće ratovanja

Umeće ratovanja

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Szun Tzu


ISBN:

978-86-6369-137-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B9303

Broj strana:

125

Težina:

285 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Za Umeće ratovanja može se metaforički reći da je to srž vojne teorije švajcarske armije - delo koje nudi različito oružje za bilo koju situaciju, ali je njegova glavna pouka najbolje je pobediti bez borbe. U zbijenom pakovanju pronaćićete sažete poglede o resursima, lukavstvu, motivu zarade, felksibilnosti, integritetu, tajnovitosti, brzini, pozicioniranju, iznenađenju, obmani, manipulaciji, odgovornosti, praktičnosti. Razmotrite samo jedan od brojnih Sun Cuovih saveta: Mada ste u stanju najviše borbene gotovosti, treba da delujete nespremno.

Klirijev prevod Sun Cuovog 2000 godina starog Umeća ratovanja osavremenjava ovaj važan kineski klasični spis. U njemu nema nijedne prevaziđene maksime, nijednog maglovitog i nejasnog saveta. Po njemu, rat i život dešavaju se u isto vreme. Savladajte načela iz ove knjige, i možete baciti sve savremene naslove iz menadžmenta.

Urađena pre više od 2000 godina, ova kompilacija koju je sastavio misteriozni ratnik-filozof još uvek predstavlja jednu od najcenjenijih i najuticajnijih knjiga o strategiji, koju su jednako pomno proučavali savremeni azijski političari i rukovodioci, kao što su to činile vojskovođe iz drevnih vremena. Kao jedna studija o anatomiji organizacija koje se nalaze u sukobu, Umeće ratovanja može se primeniti na svako takmičenje i kon­flikt u svetu, na svakom nivou - od interpersonalnog do internacionalnog. Cilj Umeća ratovanja je nepobedivost, pobeda bez borbe, sticanje nesavladive moći koja proističe iz razumevanja fizike, politike i psihologije konflikta.
Klirijev prevod predstavlja ovo klasično delo u kontekstu velike duhovne baštine taoizma, istočnoazijskih korena psihologije, nauke i tehnologije, i saznanja o ljudskoj prirodi na kojima se temelje najcenjenije knjige o postizanju uspeha. Uz prevod urađen na osnovu standardne kolekcije komentara Sun Cuovog teksta od strane jedanaest komentatora, Kliri je dodatno uredio tekst kako bi još više istakao smisao načela dobre strategije. Povrh toga, ovo izdanje je obogaćeno i opširnim uvodom u kome se govori o sadržaju i poreklu dela.

  • Originalni naziv: The Art of War
  • Prevodilac: Mirko bižić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2021
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 120x200
  • Zemlja porijekla: Crna Gora
  • Stanje: Nova

Detalji

Za Umeće ratovanja može se metaforički reći da je to srž vojne teorije švajcarske armije - delo koje nudi različito oružje za bilo koju situaciju, ali je njegova glavna pouka najbolje je pobediti bez borbe. U zbijenom pakovanju pronaćićete sažete poglede o resursima, lukavstvu, motivu zarade, felksibilnosti, integritetu, tajnovitosti, brzini, pozicioniranju, iznenađenju, obmani, manipulaciji, odgovornosti, praktičnosti. Razmotrite samo jedan od brojnih Sun Cuovih saveta: Mada ste u stanju najviše borbene gotovosti, treba da delujete nespremno. Klirijev prevod Sun Cuovog 2000 godina starog Umeća ratovanja osavremenjava ovaj važan kineski klasični spis. U njemu nema nijedne prevaziđene maksime, nijednog maglovitog i nejasnog saveta. Po njemu, rat i život dešavaju se u isto vreme. Savladajte načela iz ove knjige, i možete baciti sve savremene naslove iz menadžmenta. Urađena pre više od 2000 godina, ova kompilacija koju je sastavio misteriozni ratnik-filozof još uvek predstavlja jednu od najcenjenijih i najuticajnijih knjiga o strategiji, koju su jednako pomno proučavali savremeni azijski političari i rukovodioci, kao što su to činile vojskovođe iz drevnih vremena. Kao jedna studija o anatomiji organizacija koje se nalaze u sukobu, Umeće ratovanja može se primeniti na svako takmičenje i kon­flikt u svetu, na svakom nivou - od interpersonalnog do internacionalnog. Cilj Umeća ratovanja je nepobedivost, pobeda bez borbe, sticanje nesavladive moći koja proističe iz razumevanja fizike, politike i psihologije konflikta. Klirijev prevod predstavlja ovo klasično delo u kontekstu velike duhovne baštine taoizma, istočnoazijskih korena psihologije, nauke i tehnologije, i saznanja o ljudskoj prirodi na kojima se temelje najcenjenije knjige o postizanju uspeha. Uz prevod urađen na osnovu standardne kolekcije komentara Sun Cuovog teksta od strane jedanaest komentatora, Kliri je dodatno uredio tekst kako bi još više istakao smisao načela dobre strategije. Povrh toga, ovo izdanje je obogaćeno i opširnim uvodom u kome se govori o sadržaju i poreklu dela.

Dodatne informacije

Izdavač Nova knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter