Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ultrazvučna dijagnostika - diferencijalna dijagnoza

Ultrazvučna dijagnostika  - diferencijalna dijagnoza

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-867-478-100-5

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V2342

Broj strana:

502

Težina:

2645 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

185,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Sa više od 2.500 slika, ova jedinstvena knjiga nudi potpuno nov sistem upotrebe ultrazvučne dijagnostike sa ciljem da se brzo i pouzdano dobije tačna dijagnoza.

Pokrivajući čitav spektar normalnih i patoloških nalaza u ljudskom tijelu, autori - stručnjaci u ovoj oblasti - koriste kolorni sistem od preko 250 „padajućih menija“, koji na brz način prikazuju sve moguće dijagnoze, a potom čitaoca brzo i sigurno vode do precizne dijagnoze.

Jasan koncept, dijagrami i tekstualne tabele obogaćuju pristup dijagnozi sa nekoliko različitih početnih tačaka, kao što su ultrazvučni kriterijumi (Ehogeni? Anehogeni?) ili najverovatnija dijagnoza (Pankreatitis? Infarkt slezine?). Detaljne informacije, uz sve slike potrebne za tačnu dijagnozu, uvijek su vam na dohvat ruke.

Sva poglavlja, koja su podeljena anatomski, počinju praktičnim pregledom važnih ultrazvučnih karakteristika i normalnih nalaza. Slede neophodne informacije za svaki mogući patološki nalaz, zajedno sa konciznom raspravom o dodatnim tehnikama, kao što je prikaz u B-modu, dopler i upotreba kontrastnih agenasa.

Elegantno uklopljena, koncizna i dostupna, Ultrazvučna dijagnostika – diferencijalna dijagnoza je isprobana i proverena pomoć u postizanju maksimuma korišćenjem ultrazvuka kao visokoefikasnog dijagnostičkog sredstva.

  • Originalni naziv: Differential Diagnosis...
  • Prevodilac: Grupa prevodilaca
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 230x305
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Sa više od 2.500 slika, ova jedinstvena knjiga nudi potpuno nov sistem upotrebe ultrazvučne dijagnostike sa ciljem da se brzo i pouzdano dobije tačna dijagnoza. Pokrivajući čitav spektar normalnih i patoloških nalaza u ljudskom tijelu, autori - stručnjaci u ovoj oblasti - koriste kolorni sistem od preko 250 „padajućih menija“, koji na brz način prikazuju sve moguće dijagnoze, a potom čitaoca brzo i sigurno vode do precizne dijagnoze. Jasan koncept, dijagrami i tekstualne tabele obogaćuju pristup dijagnozi sa nekoliko različitih početnih tačaka, kao što su ultrazvučni kriterijumi (Ehogeni? Anehogeni?) ili najverovatnija dijagnoza (Pankreatitis? Infarkt slezine?). Detaljne informacije, uz sve slike potrebne za tačnu dijagnozu, uvijek su vam na dohvat ruke. Sva poglavlja, koja su podeljena anatomski, počinju praktičnim pregledom važnih ultrazvučnih karakteristika i normalnih nalaza. Slede neophodne informacije za svaki mogući patološki nalaz, zajedno sa konciznom raspravom o dodatnim tehnikama, kao što je prikaz u B-modu, dopler i upotreba kontrastnih agenasa. Elegantno uklopljena, koncizna i dostupna, Ultrazvučna dijagnostika – diferencijalna dijagnoza je isprobana i proverena pomoć u postizanju maksimuma korišćenjem ultrazvuka kao visokoefikasnog dijagnostičkog sredstva.

Dodatne informacije

Izdavač Data Status
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter