Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

27.817

Facebook slicica

Katalog

Uljna hidraulika

Uljna hidraulika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-058-04-2

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M5291

Broj strana:

207

Težina:

355 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

20,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je namijenjena za izučavanje i projektovanje hidrauličnih sistema. Uljna hidraulika je knjiga koja upotpunjuje prazninu izmedju teorije i prakse. Tekst je rezultat visokog nivoa teoretskog i prakticnog znanja iz oblasti uljne hidraulike.
Jedan je autor čitav svoj radni vijek proveo na fakultetu i uz uobičajena predavanja učestvovao u projektiranju i izradi različitih mehanizama podiznih platformi, transportnih linija u livnici, natkoljeničnih proteza i viseće lokomotive, te ugradnji hidrauličnih sistema za pogon tih uređaja. Drugi je autor skoro čitav svoj radni vijek proveo na projektiranju i ispitivanju hidrauličnih instalacija i komponenti na avionima i helikopterima, kao i na otkrivanju i rješavanju problema u hidrauličnim sistemima i komponentama.
Korištena je mnogobrojna literatura iz ove oblasti ukljucujuci nacionalne i međunarodne standarde, koji obuhvataju sveukupna i najnovija saznanja iz ove oblasti.
Knjiga na savremeni način obrađuje znanja o različitim hidrauličnim komponentama, njihovo grafičko predstavljanje simbolima, prikaz brojnih elementarnih hidrauličnih shema, njihove aplikacije u proizvodnim procesima, prvenstveno tamo gdje je upotreba uljne hidraulike racionalna a često i neophodna.

Knjiga tretira osnove uljne hidraulike, osnove projektovanja i proračuna hidrauličnog kola, sa urađenim primjerima proračuna i izbora komponenti hidrauličnog sistema kao i projektovanje hidrauličnog sistema kao jedne cjeline.
Takođe je obrađeno održavanje, dijagnostika i rješavanje problema u hidrauličnom sistemu, veoma važna cjelina za sve korisnike kao i one koji rade na održavanju hidrauličnih uređaja.
Izuzetno korisnu dopunu i dodatnu vrijednost predstavljaju brojni urađeni primjeri proračuna hidrauličnih komponenti i čitavih hidrauličnih sistema, koji ukljucuju prakticne savjete bazirane na visegodisnjem iskustvu.
U knjizi su paralelno navedene formule sa metričkim i engleskim mjernim jedinicama, jer današnje globalno tržište zahtijeva poznavanje i jednih i drugih.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2016
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je namijenjena za izučavanje i projektovanje hidrauličnih sistema. Uljna hidraulika je knjiga koja upotpunjuje prazninu izmedju teorije i prakse. Tekst je rezultat visokog nivoa teoretskog i prakticnog znanja iz oblasti uljne hidraulike. Jedan je autor čitav svoj radni vijek proveo na fakultetu i uz uobičajena predavanja učestvovao u projektiranju i izradi različitih mehanizama podiznih platformi, transportnih linija u livnici, natkoljeničnih proteza i viseće lokomotive, te ugradnji hidrauličnih sistema za pogon tih uređaja. Drugi je autor skoro čitav svoj radni vijek proveo na projektiranju i ispitivanju hidrauličnih instalacija i komponenti na avionima i helikopterima, kao i na otkrivanju i rješavanju problema u hidrauličnim sistemima i komponentama. Korištena je mnogobrojna literatura iz ove oblasti ukljucujuci nacionalne i međunarodne standarde, koji obuhvataju sveukupna i najnovija saznanja iz ove oblasti. Knjiga na savremeni način obrađuje znanja o različitim hidrauličnim komponentama, njihovo grafičko predstavljanje simbolima, prikaz brojnih elementarnih hidrauličnih shema, njihove aplikacije u proizvodnim procesima, prvenstveno tamo gdje je upotreba uljne hidraulike racionalna a često i neophodna. Knjiga tretira osnove uljne hidraulike, osnove projektovanja i proračuna hidrauličnog kola, sa urađenim primjerima proračuna i izbora komponenti hidrauličnog sistema kao i projektovanje hidrauličnog sistema kao jedne cjeline. Takođe je obrađeno održavanje, dijagnostika i rješavanje problema u hidrauličnom sistemu, veoma važna cjelina za sve korisnike kao i one koji rade na održavanju hidrauličnih uređaja. Izuzetno korisnu dopunu i dodatnu vrijednost predstavljaju brojni urađeni primjeri proračuna hidrauličnih komponenti i čitavih hidrauličnih sistema, koji ukljucuju prakticne savjete bazirane na visegodisnjem iskustvu. U knjizi su paralelno navedene formule sa metričkim i engleskim mjernim jedinicama, jer današnje globalno tržište zahtijeva poznavanje i jednih i drugih.

Dodatne informacije

Izdavač Mašinski fakultet Mostar
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter