Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Ulicama kružim ne bih li se sreo

Ulicama kružim ne bih li se sreo

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vojo Šiljak


ISBN:

978-953-304-274-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K6168

Broj strana:

282

Težina:

458 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

31,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Ova knjiga spomenar je i spomenik jednoj generaciji i epohi unutar pol stoljeća, nikako zlatnoj, ali po mnogočemu blistavoj, za kojom mnogi još uvijek žale i često ju prizivaju, po dobru spominju u obiteljskim i poslovnim razgovorima, u kulturnim krugovima.

S druge pak strane, ova je knjiga i oštroumni zapis o novom dobu i javnim djelatnicima, o veličini malenih i bijedi velikih, o jednostavnosti i ljepoti života, kada ga se živi otvorena srca i bez kalkulacija - ne daj bože naknadnog švercanja vlastitog života – čestito i pošteno.

U svakoj od nanizanih 380 priča, najmanje jedno ili dva, a ponegdje i više lica, iz prve ruke i u prvom licu jednine, kao krunski svjedoci i sudionici pričaju i svjedoče – a trača i prostakluka nigdje i nijednog! Nema ogovaranja i vulgarnog podbadanja, bilo da se radi o mrtvima, bilo o živima, ispred ili iza plota, ispred ili iza zastora, ispred ili iza kamere, prije ili poslije predstave.

Ovaj Vojin liber memorabilium došao nam je u ruke u pravi čas, u vremenu bez stila i kriterija, estetskog i etičkog, u momentu kada nas muče egzistencijalističke brige i esencijalističke dileme; došao je na vrhuncu pretvorbenih i tranzicijskih vremena, opasnih veza kojima je strano svako gospodstvo i čast, uzvišenost duha i ljudsko dostojanstvo, a ispraznost u našem društvu i kulturi postali su in. Stoga jamčim da će vas ova antologija vedrog duha obradovati i oraspoložiti, ma kojem naraštaju čitatelja pripadali.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 155x235
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Ova knjiga spomenar je i spomenik jednoj generaciji i epohi unutar pol stoljeća, nikako zlatnoj, ali po mnogočemu blistavoj, za kojom mnogi još uvijek žale i često ju prizivaju, po dobru spominju u obiteljskim i poslovnim razgovorima, u kulturnim krugovima. S druge pak strane, ova je knjiga i oštroumni zapis o novom dobu i javnim djelatnicima, o veličini malenih i bijedi velikih, o jednostavnosti i ljepoti života, kada ga se živi otvorena srca i bez kalkulacija - ne daj bože naknadnog švercanja vlastitog života – čestito i pošteno. U svakoj od nanizanih 380 priča, najmanje jedno ili dva, a ponegdje i više lica, iz prve ruke i u prvom licu jednine, kao krunski svjedoci i sudionici pričaju i svjedoče – a trača i prostakluka nigdje i nijednog! Nema ogovaranja i vulgarnog podbadanja, bilo da se radi o mrtvima, bilo o živima, ispred ili iza plota, ispred ili iza zastora, ispred ili iza kamere, prije ili poslije predstave. Ovaj Vojin liber memorabilium došao nam je u ruke u pravi čas, u vremenu bez stila i kriterija, estetskog i etičkog, u momentu kada nas muče egzistencijalističke brige i esencijalističke dileme; došao je na vrhuncu pretvorbenih i tranzicijskih vremena, opasnih veza kojima je strano svako gospodstvo i čast, uzvišenost duha i ljudsko dostojanstvo, a ispraznost u našem društvu i kulturi postali su in. Stoga jamčim da će vas ova antologija vedrog duha obradovati i oraspoložiti, ma kojem naraštaju čitatelja pripadali.

Dodatne informacije

Izdavač VBZ
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter