Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Uhvatiti ono što se ne može zadržati

Uhvatiti ono što se ne može zadržati

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Beatris Kolin


ISBN:

978-86-521-2980-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

M8952

Broj strana:

360

Težina:

505 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,50 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Usred izgradnje Ajfelove kule za predstojeću Svetsku izložbu mlada škotska udovica i francuski inženjer se zaljubljuju uprkos svim društvenim ograničenjima.

Godine 1887. mlada škotska udovica Katriona Volas stiže u Pariz u svojstvu plaćene družbenice u bogatoj porodici Arol. Na Marsovom polju, prostoru određenom za Izložbu, Katriona upoznaje inženjera Emila Nugijea, jednog od idejnih tvoraca i projektanata gvozdene kule. Među njima se javlja privlačnost, ali ih sputavaju krute i nepremostive klasne razlike, dvostruki standardi za žene i muškarce, kao i licemerno društvo koje je opsednuto javnim moralom dok istovremeno eksperimentiše sa seksom i opijumom. Stoga, kako raste Ajfelova kula, čudo od gvožđa, vazduha i svetlosti, predmet kontroverzi i simbol budućnosti, Katriona i Emil moraju odlučiti koliko im znači njihova ljubav.

  • Originalni naziv: To Capture What We Cannot...
  • Prevodilac: Milica Cvetković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2018
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Usred izgradnje Ajfelove kule za predstojeću Svetsku izložbu mlada škotska udovica i francuski inženjer se zaljubljuju uprkos svim društvenim ograničenjima. Godine 1887. mlada škotska udovica Katriona Volas stiže u Pariz u svojstvu plaćene družbenice u bogatoj porodici Arol. Na Marsovom polju, prostoru određenom za Izložbu, Katriona upoznaje inženjera Emila Nugijea, jednog od idejnih tvoraca i projektanata gvozdene kule. Među njima se javlja privlačnost, ali ih sputavaju krute i nepremostive klasne razlike, dvostruki standardi za žene i muškarce, kao i licemerno društvo koje je opsednuto javnim moralom dok istovremeno eksperimentiše sa seksom i opijumom. Stoga, kako raste Ajfelova kula, čudo od gvožđa, vazduha i svetlosti, predmet kontroverzi i simbol budućnosti, Katriona i Emil moraju odlučiti koliko im znači njihova ljubav.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter