Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

Pismene provjere znanja iz hemije za gimnazije i druge srodne škole

Pismene provjere znanja iz hemije za gimnazije i druge srodne škole

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-9958-21-617-6

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

B5769

Broj strana:

170

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Prof. Hamdija Begić nam predstavlja nešto novo iz polja hemije - Pismene provjere znanja iz hemije (testovi).

Pismene provjere znanja iz hemije (testovi) su koncipirani prema zvaničnom Planu i programu rada za gimnazije u FBiH. To ne znači da nisu aktuelni i za druge srodne četverogodišnje škole. Naime, testovima su obuhvaćeni svi osnovni sadržaji iz opće, neorganske, organske, fizikalne, analitičke, te biohemije i hemijske tehnologije.

Testovi su prilagođeni, kako ambicioznijim učenicima, tako i onima koji bi rado da dobiju pozitivnu ocjenu, ali samo iz “teorije”. Ovi drugi učenici bi da izbjegnu osnovnu zadaću hemije, tj. upoznavanje sa osnovnim simbolima, formulama, hemijskim jednačinama i osnovama hemijskog računanja.

Shodno iskustvu autora, ove testove treba davati nakon pređene 2-3 tematske cjeline, a ocjene iz njih da budu “korektiv” ocjena iz usmenog odgovora.

Ovi testovi mogu dobro poslužiti za pripremanje učenika za pismene provjere znanja, polaganje državne mature kao i pripremu za polaganje prijemnih ispita za upis na odgovarajući fakultet.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Bosanski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x280
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Prof. Hamdija Begić nam predstavlja nešto novo iz polja hemije - Pismene provjere znanja iz hemije (testovi). Pismene provjere znanja iz hemije (testovi) su koncipirani prema zvaničnom Planu i programu rada za gimnazije u FBiH. To ne znači da nisu aktuelni i za druge srodne četverogodišnje škole. Naime, testovima su obuhvaćeni svi osnovni sadržaji iz opće, neorganske, organske, fizikalne, analitičke, te biohemije i hemijske tehnologije. Testovi su prilagođeni, kako ambicioznijim učenicima, tako i onima koji bi rado da dobiju pozitivnu ocjenu, ali samo iz “teorije”. Ovi drugi učenici bi da izbjegnu osnovnu zadaću hemije, tj. upoznavanje sa osnovnim simbolima, formulama, hemijskim jednačinama i osnovama hemijskog računanja. Shodno iskustvu autora, ove testove treba davati nakon pređene 2-3 tematske cjeline, a ocjene iz njih da budu “korektiv” ocjena iz usmenog odgovora. Ovi testovi mogu dobro poslužiti za pripremanje učenika za pismene provjere znanja, polaganje državne mature kao i pripremu za polaganje prijemnih ispita za upis na odgovarajući fakultet.

Dodatne informacije

Izdavač Sarajevo Publishing
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter