Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Novčarstvo 2 za 2.razred ekonomske škole

Novčarstvo 2 za 2.razred ekonomske škole

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-0-20661-8

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

do 14 dana

Šifra:

K8229

Broj strana:

207

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

32,00 KM
do 14 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Udžbenik u potpunosti prati programske sadržaje putem 11 zaokruženih nastavnih cjelina sastavljenih od nastavnih jedinica. Svaka se cjelina najavljuje u uvodnim pitanjima i primjerenom ilustracijom, čime se postiže veća motiviranost učenika. Odgovori na uvodna pitanja obrađeni su u nastavnim jedinicama slijedom okvirnoga nastavnog plana i programa.

Na kraju svake nastavne jedinice izdvojeni su bitni pojmovi, a njihova su tumačenja dana u pojmovniku na kraju knjige. Unutar tekstova uklopljeni su podsjetnici pod nazivom Znamo li i Ne zaboravimo, kao i Zanimljivosti. Nastavna jedinica završava Pitanjima za raspravu do Sažetka na kraju knjige. U Sažetku koji čini mozaičnu sliku svih obrađenih tema izdvaja se i ponavlja bitno za daljnju nadogradnju.

Na kraju svake cjeline nalazi se dodatak za one koji žele znati više s naslovom Znanje je kapital, a dopuna je i proširenje znanja novim informacijama.

Didaktičko-metodičkom opremom, poštujući dob i razlike u motiviranosti i nastojanjima učenika i njohovim mogućnostima, udžbenik slijedi suvremena dostignuća u procesu poučavanja, a koncepcijski ostvaruje korelaciju među strukovnim predmetima, bez čega nije moguće usvojena stručna znanja pretočiti u praktična - u sposobnosti i vještine. Sadržaji udžbenika obrađeni su prema sljedećim cjelinama:

1. Novčarstvo
2. Standard novca u prošlosti i sadašnjosti
3. Suvremeni novac
4. Međuvalutne relacije
5. Stabilnost i kvarenje novca
6. Međunarodni sporazumi o novcu
7. Teorija novca
8. Novčani sustav i institucije novčanog sustava
9. Trgovanje novcem
10. Hrvatski novčani sustav
11. Međunarodne novčarske organizacije.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 200x260
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Udžbenik u potpunosti prati programske sadržaje putem 11 zaokruženih nastavnih cjelina sastavljenih od nastavnih jedinica. Svaka se cjelina najavljuje u uvodnim pitanjima i primjerenom ilustracijom, čime se postiže veća motiviranost učenika. Odgovori na uvodna pitanja obrađeni su u nastavnim jedinicama slijedom okvirnoga nastavnog plana i programa. Na kraju svake nastavne jedinice izdvojeni su bitni pojmovi, a njihova su tumačenja dana u pojmovniku na kraju knjige. Unutar tekstova uklopljeni su podsjetnici pod nazivom Znamo li i Ne zaboravimo, kao i Zanimljivosti. Nastavna jedinica završava Pitanjima za raspravu do Sažetka na kraju knjige. U Sažetku koji čini mozaičnu sliku svih obrađenih tema izdvaja se i ponavlja bitno za daljnju nadogradnju. Na kraju svake cjeline nalazi se dodatak za one koji žele znati više s naslovom Znanje je kapital, a dopuna je i proširenje znanja novim informacijama. Didaktičko-metodičkom opremom, poštujući dob i razlike u motiviranosti i nastojanjima učenika i njohovim mogućnostima, udžbenik slijedi suvremena dostignuća u procesu poučavanja, a koncepcijski ostvaruje korelaciju među strukovnim predmetima, bez čega nije moguće usvojena stručna znanja pretočiti u praktična - u sposobnosti i vještine. Sadržaji udžbenika obrađeni su prema sljedećim cjelinama: 1. Novčarstvo 2. Standard novca u prošlosti i sadašnjosti 3. Suvremeni novac 4. Međuvalutne relacije 5. Stabilnost i kvarenje novca 6. Međunarodni sporazumi o novcu 7. Teorija novca 8. Novčani sustav i institucije novčanog sustava 9. Trgovanje novcem 10. Hrvatski novčani sustav 11. Međunarodne novčarske organizacije.

Dodatne informacije

Izdavač Školska knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter