Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Kvantitativni modeli namirnica i obroka - priručnik za poslijediplomsku nastavu

Kvantitativni modeli namirnica i obroka - priručnik za poslijediplomsku nastavu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-176-252-X

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V6154

Broj strana:

72

Težina:

332 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

25,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Kako u Hrvatskoj ne postoje modeli karakteristični za našu nacionalnu prehranu, autori su pristupili njihovoj izradbi kao i izradbi ovoga priručnika za ispitivanje prehrambenih navika našega stanovništva. Da bi se proveli ciljani prehrambeni programi za prevenciju prehrambenih deficita, edukacija stanovništva o načelima pravilne prehrane i zdravoga življenja, nakon uvida u stanje uhranjenosti populacije mogu se koristiti već poznati postupci ili oblikovati vlastiti postupak i metode. Za takva javnozdravstvena istraživanja najčešće se rabi metoda intervjua koja se uz sve nedostatke ipak pokazala korisnom, ako je obavljaju educirane osobe. Ovaj se priručnik sastoji od nekoliko poglavlja. Prvo poglavlje obuhvaća dosadašnje spoznaje o aspektima planiranja prehrane i metoda za ocjenu stanja uhranjenosti populacije. Drugo poglavlje priručnika je upitnik koji se sastoji od nekoliko cjelina. Treći dio sadržava slikovni album s namirnicama, pićem i obrocima u različitim veličinama porcija s pripadajućim masama. Zadnje poglavlje sadržava normative nekih jela karakterističnih za našu nacionalnu kuhinju. Cilj je upitnika dobiti uvid u prehrambene navike stanovništva u Hrvatskoj te utjecaj ostalih čimbenika na način prehrane. Dio se pitanja odnosi na stavove i znanje o zdravoj prehrani. Sastavni je dio upitnika učestalost potrošnje pojedinih namirnica te intervju o potrošnji namirnica tijekom protekla 24 sata. Pri provedbi takvoga ispitivanja nužni su standardizirani modeli kojima se određuje vrsta i količina konzumirane hrane. Ovaj je priručnik namijenjen studentima Medicinskoga fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkoga i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta kao i svim javnozdravstvenim djelatnicima koji se bave praćenjem stanja uhranjenosti i prehrambenih navika pučanstva u svrhu poboljšanja prehrambenih navika i zdravlja.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 210x215
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Kako u Hrvatskoj ne postoje modeli karakteristični za našu nacionalnu prehranu, autori su pristupili njihovoj izradbi kao i izradbi ovoga priručnika za ispitivanje prehrambenih navika našega stanovništva. Da bi se proveli ciljani prehrambeni programi za prevenciju prehrambenih deficita, edukacija stanovništva o načelima pravilne prehrane i zdravoga življenja, nakon uvida u stanje uhranjenosti populacije mogu se koristiti već poznati postupci ili oblikovati vlastiti postupak i metode. Za takva javnozdravstvena istraživanja najčešće se rabi metoda intervjua koja se uz sve nedostatke ipak pokazala korisnom, ako je obavljaju educirane osobe. Ovaj se priručnik sastoji od nekoliko poglavlja. Prvo poglavlje obuhvaća dosadašnje spoznaje o aspektima planiranja prehrane i metoda za ocjenu stanja uhranjenosti populacije. Drugo poglavlje priručnika je upitnik koji se sastoji od nekoliko cjelina. Treći dio sadržava slikovni album s namirnicama, pićem i obrocima u različitim veličinama porcija s pripadajućim masama. Zadnje poglavlje sadržava normative nekih jela karakterističnih za našu nacionalnu kuhinju. Cilj je upitnika dobiti uvid u prehrambene navike stanovništva u Hrvatskoj te utjecaj ostalih čimbenika na način prehrane. Dio se pitanja odnosi na stavove i znanje o zdravoj prehrani. Sastavni je dio upitnika učestalost potrošnje pojedinih namirnica te intervju o potrošnji namirnica tijekom protekla 24 sata. Pri provedbi takvoga ispitivanja nužni su standardizirani modeli kojima se određuje vrsta i količina konzumirane hrane. Ovaj je priručnik namijenjen studentima Medicinskoga fakulteta, Prehrambeno-biotehnološkoga i Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta kao i svim javnozdravstvenim djelatnicima koji se bave praćenjem stanja uhranjenosti i prehrambenih navika pučanstva u svrhu poboljšanja prehrambenih navika i zdravlja.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter