Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

IT Project+

IT Project+

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-7310-232-4

Ilustracija:

Da - crno-bijelo

Izdavač:

Dostupnost:

treba provjera

Šifra:

K0618

Broj strana:

696

Težina:

1000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

82,00 KM
treba provjera

Kategorije:

Sadržaj:

Priručnik za pripremu ispita Ispit PK0-001. Ovo je knjiga koja vam je potrebna za pripremu ispita IT Project+ organizacije CompTIA.

Uključuje i najnoviji softver

- Test sistem sa nekoliko stotina izazovnih pitanja
- Dva testa za vežbanje
- Kompletna knjiga u digitalnom formatu

Priručnik sadrži:

- Detaljnu obradu svih ciljeva ispita
- Korisne podatke o mrežnom hardveru
- Više stotina sadržajnih pitanja, u knjizi i na pratećem CD-u
- Vodeći softver za pripremu ispita, uključujući i program za testiranje

Stručna obrada svih ciljeva ispita, uključujući:
- Definisanje obima projekta
- Razvoj projektne povelje
- Izrada plana za upravljanje projektom
- Analiza zahteva
- Procena i izbegavanje rizika
- Pokretanje procesa kontrole izmena
- Upravljanje resursima i vremenom
- Uočavanje i otklanjanje problema
- Realizacija opsežnog procesa revizije projekta

Sadržaj CD-a
- Prateći CD sadrži osnovne alate i materijal za pripremu, računajući i Sybex-ov EdgeTest sistem testiranja za ispit IT Project+. Na njemu se nalazi više stotina praktičnih pitanja, koji omogućavaju testiranje nakon svake pročitane glave, ili u skladu sa kategorijom ciljeva. Tu je jedan kontrolni test i jedan test za vežbanje, koji će pomoći u pripremi za pravi ispit. Na CD-u se nalazi i elektronska kopija knjige, koja omogućava detaljno pretraživanje.

CD sadrži i poseban program za testiranje, jedan kontrolni i jedan test za vežbanje. Poseban sadržaj: stvarni primer iz prakse i detaljan prikaz ispitnih ciljeva. Detaljno obrađuje sve zvanično definisane ciljeve ispita.

O autoru
William Heldman, IT Project+, MCSE, MCT, izvršni direktor u Office of Information Technology u Denveru, posjeduje veliko iskustvo u oblastima realizacije i rukovođenja projektima. Napisao je, ili je učestvovao u pisanju, deset knjiga iz oblasti informacionih tehnologija, uključujući i knjige za sticanje MSCE (Microsoft Certified System Engineer) sertifikata, kao i istaknute članke za Microsoft Certified Professional i Windows2000/XP časopise.

Kratak sadržaj

Uvod
Kontrolni test
Glava 1. Osnove upravljanja projektima
Glava 2. Sinteza projekta i kreiranje projektne povelje
Glava 3. Početno definisanje projektnog obima
Glava 4. Fino podešavanje obima projekta
Glava 5. Konačno definisanje obima projekta i njegova prezentacija
Glava 6. Analiza zahteva i procena rizika
Glava 7. Izrada projektnog plana
Glava 8. Dekompozicija čitavog posla i završetak faze planiranja projekta
Glava 9. Upravljanje budžetom, vremenski plan, procene i komunikacija
Glava 10. Kontrola projekta
Glava 11. Upravljanje izmenama u projektu
Glava 12. Rukovođenje timom, upravljanje resursima i kvalitetom
Glava 13. Zatvaranje projekta
Dodaci
Dodatak A. Upravljanje projektima na Internetu
Dodatak B. Test za vežbanje
Rečnik
Indeks

  • Originalni naziv: IT Project+ study guide...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2004
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 165x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Priručnik za pripremu ispita Ispit PK0-001. Ovo je knjiga koja vam je potrebna za pripremu ispita IT Project+ organizacije CompTIA. Uključuje i najnoviji softver - Test sistem sa nekoliko stotina izazovnih pitanja - Dva testa za vežbanje - Kompletna knjiga u digitalnom formatu Priručnik sadrži: - Detaljnu obradu svih ciljeva ispita - Korisne podatke o mrežnom hardveru - Više stotina sadržajnih pitanja, u knjizi i na pratećem CD-u - Vodeći softver za pripremu ispita, uključujući i program za testiranje Stručna obrada svih ciljeva ispita, uključujući: - Definisanje obima projekta - Razvoj projektne povelje - Izrada plana za upravljanje projektom - Analiza zahteva - Procena i izbegavanje rizika - Pokretanje procesa kontrole izmena - Upravljanje resursima i vremenom - Uočavanje i otklanjanje problema - Realizacija opsežnog procesa revizije projekta Sadržaj CD-a - Prateći CD sadrži osnovne alate i materijal za pripremu, računajući i Sybex-ov EdgeTest sistem testiranja za ispit IT Project+. Na njemu se nalazi više stotina praktičnih pitanja, koji omogućavaju testiranje nakon svake pročitane glave, ili u skladu sa kategorijom ciljeva. Tu je jedan kontrolni test i jedan test za vežbanje, koji će pomoći u pripremi za pravi ispit. Na CD-u se nalazi i elektronska kopija knjige, koja omogućava detaljno pretraživanje. CD sadrži i poseban program za testiranje, jedan kontrolni i jedan test za vežbanje. Poseban sadržaj: stvarni primer iz prakse i detaljan prikaz ispitnih ciljeva. Detaljno obrađuje sve zvanično definisane ciljeve ispita. O autoru William Heldman, IT Project+, MCSE, MCT, izvršni direktor u Office of Information Technology u Denveru, posjeduje veliko iskustvo u oblastima realizacije i rukovođenja projektima. Napisao je, ili je učestvovao u pisanju, deset knjiga iz oblasti informacionih tehnologija, uključujući i knjige za sticanje MSCE (Microsoft Certified System Engineer) sertifikata, kao i istaknute članke za Microsoft Certified Professional i Windows2000/XP časopise. Kratak sadržaj Uvod Kontrolni test Glava 1. Osnove upravljanja projektima Glava 2. Sinteza projekta i kreiranje projektne povelje Glava 3. Početno definisanje projektnog obima Glava 4. Fino podešavanje obima projekta Glava 5. Konačno definisanje obima projekta i njegova prezentacija Glava 6. Analiza zahteva i procena rizika Glava 7. Izrada projektnog plana Glava 8. Dekompozicija čitavog posla i završetak faze planiranja projekta Glava 9. Upravljanje budžetom, vremenski plan, procene i komunikacija Glava 10. Kontrola projekta Glava 11. Upravljanje izmenama u projektu Glava 12. Rukovođenje timom, upravljanje resursima i kvalitetom Glava 13. Zatvaranje projekta Dodaci Dodatak A. Upravljanje projektima na Internetu Dodatak B. Test za vežbanje Rečnik Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Kompjuter biblioteka
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter