Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.023

Facebook slicica

Katalog

Ocjena radne sposobnosti

Ocjena radne sposobnosti

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-749-1

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

B4598

Broj strana:

564

Težina:

1000 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

97,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Vodeća je ideja za izradu ovog priručnika bila istaknuti dijagnoze koje su najzastupljenije među vodećim uzrocima izostanaka s posla, a prema Međunarodnoj klasifikaciji bolesti i srodnih zdravstvenih problema (MKB-10). Za svaku su dijagnozu uz osnovne pojmove definiciju, simptome, znakove, izdvojeni suvremeni dijagnostički postupci koji su relevantni za ocjenu radne sposobnosti, prognoza i terapija, te je na osnovi toga predloženo orijentacijsko razdoblje do povratka na posao. Isto tako, za svaku su dijagnozu navedena klinička stanja koja onemogućuju povratak na radno mjesto.

Ovaj je priručnik namijenjen nastavi na Poslijediplomskom specijalističkom studiju medicine rada i sporta na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te za potporu u radu vještacima u zdravstvenom i mirovinskom sustavu, liječnicima obiteljske medicine i liječnicima specijalistima koji su uključeni u ocjenu radne sposobnosti.

U knjizi su dane orijentacijske preporuke liječnicima koji sudjeluju u postupku ocjene u zdravstvenom i mirovinskom sustavu, vještacima koji svakodnevno moraju promatrati svakog osiguranika kao skup njegova zdravstvenog stanja, njegove naobrazbe i zahtjeva radnog mjesta te imati u vidu i mogućnost prilagodbe radnog mjesta kako bi osiguranik mogao nastaviti s radom u skladu sa svojim funkcionalnim mogućnostima i bez ugroze vlastita zdravlja, a s prihvatljivom produktivnošću.

Struktura teksta je ujednačena prema koracima postupka ocjene: dijagnoza bolesti prema MKB 10, definicija, simptomi i znakovi bolesti, dijagnostički postupci koji potvrđuju dijagnozu za potrebe ocjene radne sposobnosti, prognoza i terapija te kriteriji procjene za privremenu radnu nesposobnost i procjenu trajne radne sposobnosti.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2015
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Vodeća je ideja za izradu ovog priručnika bila istaknuti dijagnoze koje su najzastupljenije među vodećim uzrocima izostanaka s posla, a prema Međunarodnoj klasifikaciji bolesti i srodnih zdravstvenih problema (MKB-10). Za svaku su dijagnozu uz osnovne pojmove definiciju, simptome, znakove, izdvojeni suvremeni dijagnostički postupci koji su relevantni za ocjenu radne sposobnosti, prognoza i terapija, te je na osnovi toga predloženo orijentacijsko razdoblje do povratka na posao. Isto tako, za svaku su dijagnozu navedena klinička stanja koja onemogućuju povratak na radno mjesto. Ovaj je priručnik namijenjen nastavi na Poslijediplomskom specijalističkom studiju medicine rada i sporta na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu te za potporu u radu vještacima u zdravstvenom i mirovinskom sustavu, liječnicima obiteljske medicine i liječnicima specijalistima koji su uključeni u ocjenu radne sposobnosti. U knjizi su dane orijentacijske preporuke liječnicima koji sudjeluju u postupku ocjene u zdravstvenom i mirovinskom sustavu, vještacima koji svakodnevno moraju promatrati svakog osiguranika kao skup njegova zdravstvenog stanja, njegove naobrazbe i zahtjeva radnog mjesta te imati u vidu i mogućnost prilagodbe radnog mjesta kako bi osiguranik mogao nastaviti s radom u skladu sa svojim funkcionalnim mogućnostima i bez ugroze vlastita zdravlja, a s prihvatljivom produktivnošću. Struktura teksta je ujednačena prema koracima postupka ocjene: dijagnoza bolesti prema MKB 10, definicija, simptomi i znakovi bolesti, dijagnostički postupci koji potvrđuju dijagnozu za potrebe ocjene radne sposobnosti, prognoza i terapija te kriteriji procjene za privremenu radnu nesposobnost i procjenu trajne radne sposobnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter