Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Medicinska fiziologija

Medicinska fiziologija

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-176-785-9

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

M5917

Broj strana:

1144

Težina:

3800 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

270,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Medicinska fiziologija 13. izdanje

Iz predgovora hrvatskom izdanju:

Guytonov i Hallov Udžbenik medicinske fiziologije primjer je izvrsnog udžbenika i brojna svjetska sveučilišta ga preporučuju kao glavni izvor za studiranje fiziologije čovjeka. Osnovna značajka mu je što jezikom lako razumljivim studentima uspješno objašnjava kompleksne homeostatske mehanizme važne pri održavanju života ljudskoga tijela. Radi se o udžbeniku prvenstveno namijenjenom studentima medicine, ali i studentima poslijediplomskih studija, liječnicima, kao i svim ostalim studentima različitih zdravstvenih studija. Udžbenik medicinske fiziologije stavlja naglasak primarno na razumijevanje osnovnih fizioloških načela funkcioniranja zdravog ljudskog tijela, ali daje i temelje za razumijevanje patofiziologije bolesti čovjeka.
Novo 13. izdanje udžbenika, osuvremenjeno je važnim spoznajama poglavito iz područja molekularne i stanične fiziologije, ali je istodobno sačuvalo Guytonu svojstven način cjelovitog prikaza funkcionalnih organskih sustava. To studentima olakšava razumijevanje složenih fizikalnih i kemijskih organskih procesa stvarajući temelj za trajno aktivno proširivanje i produbljivanje fizioloških znanja. Udžbenik je obogaćen i novim, znatno poboljšanim crtežima koji sažeto prikazuju složene procese u ljudskome tijelu.
U prijevodu smo se trudili da se ne izgubi neposredan i prepoznatljiv Guytonov stil. Nastojali smo rabiti hrvatsko nazivlje, ali smo, tamo gde je nužno, zadržali i uobičajene međunarodne nazive zato što studenti i liječnici moraju usvojiti i opće prihvaćenu internacionalnu terminologiju. Za razliku od engleskog originala, u našem smo prijevodu, kao i u prethodnim izdanjima, dosljedno primjenjivali zakonom propisan službeni SI sustav mjernih jedinica.
Sunčana Kukolja Taradi

  • Izdanje: 13
  • Godina: 2017
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 215x257
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Medicinska fiziologija 13. izdanje Iz predgovora hrvatskom izdanju: Guytonov i Hallov Udžbenik medicinske fiziologije primjer je izvrsnog udžbenika i brojna svjetska sveučilišta ga preporučuju kao glavni izvor za studiranje fiziologije čovjeka. Osnovna značajka mu je što jezikom lako razumljivim studentima uspješno objašnjava kompleksne homeostatske mehanizme važne pri održavanju života ljudskoga tijela. Radi se o udžbeniku prvenstveno namijenjenom studentima medicine, ali i studentima poslijediplomskih studija, liječnicima, kao i svim ostalim studentima različitih zdravstvenih studija. Udžbenik medicinske fiziologije stavlja naglasak primarno na razumijevanje osnovnih fizioloških načela funkcioniranja zdravog ljudskog tijela, ali daje i temelje za razumijevanje patofiziologije bolesti čovjeka. Novo 13. izdanje udžbenika, osuvremenjeno je važnim spoznajama poglavito iz područja molekularne i stanične fiziologije, ali je istodobno sačuvalo Guytonu svojstven način cjelovitog prikaza funkcionalnih organskih sustava. To studentima olakšava razumijevanje složenih fizikalnih i kemijskih organskih procesa stvarajući temelj za trajno aktivno proširivanje i produbljivanje fizioloških znanja. Udžbenik je obogaćen i novim, znatno poboljšanim crtežima koji sažeto prikazuju složene procese u ljudskome tijelu. U prijevodu smo se trudili da se ne izgubi neposredan i prepoznatljiv Guytonov stil. Nastojali smo rabiti hrvatsko nazivlje, ali smo, tamo gde je nužno, zadržali i uobičajene međunarodne nazive zato što studenti i liječnici moraju usvojiti i opće prihvaćenu internacionalnu terminologiju. Za razliku od engleskog originala, u našem smo prijevodu, kao i u prethodnim izdanjima, dosljedno primjenjivali zakonom propisan službeni SI sustav mjernih jedinica. Sunčana Kukolja Taradi

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter