Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Dijetetika

Dijetetika

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

953-176-166-3

Ilustracija:

Da - u boji

Izdavač:

Dostupnost:

na stanju

Šifra:

M1313

Broj strana:

412

Težina:

736 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

67,00 KM
na stanju

Kategorije:

Sadržaj:

Znanje o pravilnoj ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu. O vrsti tih tvari kao i o njihovoj količini ovisi i harmoničan rad složenog sustava metabolizma u ljudskom organizmu. U bolesnika taj proces može biti poremećen, a time postaje još osjetljiviji. Zbog toga je odabir vrste i količine, te način pripreme hrane važan za zdrave, a još više za bolesne osobe. U ovom priručniku autor, na svoj već prepoznatljiv, jednostavan i izvanredan način, prikazuje promjene/poremećaje koji mogu nastati zbog određene vrste i načina prehrane. Pri tome upoznaje čitatelja o bolestima u kojima bi se trebala primijeniti određena dijeta, utjecajima uzimanja određene hrane na pogoršanje dotične bolesti, te načinima ispravne prehrane u toj bolesti. Zbog praktičnog pristupa, utemeljenog na suvremenim znanstvenim spoznajama, knjiga može poslužiti kao podsjetnik odnosno priručnik velikom broju stručnjaka raznih profila, ali i svakom zdravom ili bolesnom čovjeku pri njegovu odabiru načina prehrane.

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2002
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x240
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Znanje o pravilnoj ili razumnoj prehrani veliko je, iako često zanemarivano dobro u životu ljudi, a neznanje može biti velika opasnost za bolesnika. Prehranom čovjek unosi različite tvari potrebne organizmu. O vrsti tih tvari kao i o njihovoj količini ovisi i harmoničan rad složenog sustava metabolizma u ljudskom organizmu. U bolesnika taj proces može biti poremećen, a time postaje još osjetljiviji. Zbog toga je odabir vrste i količine, te način pripreme hrane važan za zdrave, a još više za bolesne osobe. U ovom priručniku autor, na svoj već prepoznatljiv, jednostavan i izvanredan način, prikazuje promjene/poremećaje koji mogu nastati zbog određene vrste i načina prehrane. Pri tome upoznaje čitatelja o bolestima u kojima bi se trebala primijeniti određena dijeta, utjecajima uzimanja određene hrane na pogoršanje dotične bolesti, te načinima ispravne prehrane u toj bolesti. Zbog praktičnog pristupa, utemeljenog na suvremenim znanstvenim spoznajama, knjiga može poslužiti kao podsjetnik odnosno priručnik velikom broju stručnjaka raznih profila, ali i svakom zdravom ili bolesnom čovjeku pri njegovu odabiru načina prehrane.

Dodatne informacije

Izdavač Medicinska naklada
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter