Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.042

Facebook slicica

Katalog

Ubistvo s predumišljajem

Ubistvo s predumišljajem

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0279-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V1931

Broj strana:

244

Težina:

258 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Bulika, lik iz Ubistva s predumišljajem, postavlja najbolju dijagnozu političkog nevremena, koje je Slobodan Selenić, ljetopisac vrijednosti u nestajanju, tako ubjedljivo naslikao u svom poslednjem završenom romanu.

Magdalena Petrinjska

U čitavom svom književnom opusu Selenić daje opis istorijskih događaja i iskustava zajednice koja se tiču posljedica istorijskih promjena u Srbiji... U posljednjem romanu, Ubistvo s predumišljajem, Selenićeva pažnja se okreće posljedicama sloma Jugoslavije i ratovima devedesetih godina 20. vijeka.

Dejvid Noris

Sjetni slikar beogradske sredine, najbolji poznavalac različitih govora u njoj, majstor pripovijedanja, Selenić je svojim romanima spasao i ovjekovečio sve ono što je bilo najbolje u intelektualnom građanskom Beogradu, njegovu duhovnu nadmoć nad agresijom i prostaštvom, ali i njegovu biološku istrošenost, njegove bolesti i njegovu nemoć da se suprotstavi goloj sili.
Romani Slobodana Selenića - to je agonija građanskog društva koje je u sudbonosnom sudaru liberalizma i totalitarizma doživjelo slom.

Pavle Zorić

Nekad ni dvije ljubavne priče, kao što je slučaj u Ubistvu s predumišljajem, nisu dovoljne da bi se našao izlaz iz istorije. Zaronjeni u nju, nikada svojom voljom, Selenićevi junaci istoriju razumiju kao dosuđeni svijet o kome se još samo može ispričati svoja priča.
Gojko Božović

  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Bulika, lik iz Ubistva s predumišljajem, postavlja najbolju dijagnozu političkog nevremena, koje je Slobodan Selenić, ljetopisac vrijednosti u nestajanju, tako ubjedljivo naslikao u svom poslednjem završenom romanu. Magdalena Petrinjska U čitavom svom književnom opusu Selenić daje opis istorijskih događaja i iskustava zajednice koja se tiču posljedica istorijskih promjena u Srbiji... U posljednjem romanu, Ubistvo s predumišljajem, Selenićeva pažnja se okreće posljedicama sloma Jugoslavije i ratovima devedesetih godina 20. vijeka. Dejvid Noris Sjetni slikar beogradske sredine, najbolji poznavalac različitih govora u njoj, majstor pripovijedanja, Selenić je svojim romanima spasao i ovjekovečio sve ono što je bilo najbolje u intelektualnom građanskom Beogradu, njegovu duhovnu nadmoć nad agresijom i prostaštvom, ali i njegovu biološku istrošenost, njegove bolesti i njegovu nemoć da se suprotstavi goloj sili. Romani Slobodana Selenića - to je agonija građanskog društva koje je u sudbonosnom sudaru liberalizma i totalitarizma doživjelo slom. Pavle Zorić Nekad ni dvije ljubavne priče, kao što je slučaj u Ubistvu s predumišljajem, nisu dovoljne da bi se našao izlaz iz istorije. Zaronjeni u nju, nikada svojom voljom, Selenićevi junaci istoriju razumiju kao dosuđeni svijet o kome se još samo može ispričati svoja priča. Gojko Božović

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter