Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

Ubistvo kralja Tutankamona - Zavera da se ubije dečak kralj

Ubistvo kralja Tutankamona - Zavera da se ubije dečak kralj

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-521-0548-9

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5189

Broj strana:

284

Težina:

299 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,10 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Zavjera o ubistvu dječaka kralja.

Džejms Paterson, majstor neizvijesnosti, ponovo otvara slučaj koji se odavno ohladio - neriješenu smrt kralja Tutankamona.

Pješčane oluje i potopi taložili su se s vremenom nad tajnom kralja Tutankamona, koja je pod njima lagano narastala. Godinu za godinom, vijek za vijekom, Tutankamon je ležao sam, kao da čeka dan kad će neki istraživač doći i sastrugati sve te silne slojeve zemlje i krečnjaka. I možda iznjeti na svjetlost dana tajne o njegovom životu i preranoj smrti.

Tajna zakopana vijekovima

Gurnut na najmoćniji egipatski tron kao devetogodišnji dječak, kralj Tutankamon se od prvog dana svoje vladavine suočavao s izazovima. Veo napretka nije mogao sakriti ogorčena suparništva i ljubomoru koji su bujali među najpovjerljivijim savjetnicima dječaka kralja. Manje od deceniju nakon što je krunisan, kralja Tutankamona snašla je naprasna smrt, a u godinama i vijekovima koji su uslijedili ime mu je izbrisano iz egipatske istorije. Njegova smrt je do danas ostala obavijena velom tajne.

  • Originalni naziv: The Murder of King Tut...
  • Prevodilac: Tatjana Milosavljević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 131x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Zavjera o ubistvu dječaka kralja. Džejms Paterson, majstor neizvijesnosti, ponovo otvara slučaj koji se odavno ohladio - neriješenu smrt kralja Tutankamona. Pješčane oluje i potopi taložili su se s vremenom nad tajnom kralja Tutankamona, koja je pod njima lagano narastala. Godinu za godinom, vijek za vijekom, Tutankamon je ležao sam, kao da čeka dan kad će neki istraživač doći i sastrugati sve te silne slojeve zemlje i krečnjaka. I možda iznjeti na svjetlost dana tajne o njegovom životu i preranoj smrti. Tajna zakopana vijekovima Gurnut na najmoćniji egipatski tron kao devetogodišnji dječak, kralj Tutankamon se od prvog dana svoje vladavine suočavao s izazovima. Veo napretka nije mogao sakriti ogorčena suparništva i ljubomoru koji su bujali među najpovjerljivijim savjetnicima dječaka kralja. Manje od deceniju nakon što je krunisan, kralja Tutankamona snašla je naprasna smrt, a u godinama i vijekovima koji su uslijedili ime mu je izbrisano iz egipatske istorije. Njegova smrt je do danas ostala obavijena velom tajne.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter