Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.024

Facebook slicica

Katalog

Ubistva pod cvetnim mesecom

Ubistva pod cvetnim mesecom

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Dejvid Gren


ISBN:

978-86-521-3833-3

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

B5354

Broj strana:

336

Težina:

400 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

17,90 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Istinita priča o jednom od najmonstruoznijih zločina u američkoj istoriji.

Dvadesetih godina XX veka najbogatiji narod na svetu bili su Indijanci plemena Osejdž u Oklahomi. Nakon što je nafta otkrivena ispod njihove zemlje, Osejdži su vozili skupe automobile, gradili vile i slali decu u evropske škole.

A onda je neko počeo da ubija Osejdže, jednog po jednog. Porodica Moli Berkhart postala je prva meta, a onda su i ostali pripadnici plemena počeli da umiru pod tajanstvenim okolnostima. Nisu preživeli ni oni koji su se odvažili da istraže ova ubistva na Divljem zapadu.

Kako se broj smrtnih slučajeva popeo na dvadeset četiri, FBI je preuzeo slučaj. Bila je to jedna od prvih velikih istraga FBI-ja, i loše je počela. Očajan, mladi šef Džej Edvard Huver zatražio je pomoć bivšeg teksaskog rendžera Toma Vajta kako bi rešili ovu misteriju. Vajt sastavlja tajni tim agenata koji je zahvaljujući novim tehnikama istraživanja razotkrio jednu od najjezivijih zavera u američkoj istoriji.

  • Prevodilac: Branislava Radević-Stojiljković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2020
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Istinita priča o jednom od najmonstruoznijih zločina u američkoj istoriji. Dvadesetih godina XX veka najbogatiji narod na svetu bili su Indijanci plemena Osejdž u Oklahomi. Nakon što je nafta otkrivena ispod njihove zemlje, Osejdži su vozili skupe automobile, gradili vile i slali decu u evropske škole. A onda je neko počeo da ubija Osejdže, jednog po jednog. Porodica Moli Berkhart postala je prva meta, a onda su i ostali pripadnici plemena počeli da umiru pod tajanstvenim okolnostima. Nisu preživeli ni oni koji su se odvažili da istraže ova ubistva na Divljem zapadu. Kako se broj smrtnih slučajeva popeo na dvadeset četiri, FBI je preuzeo slučaj. Bila je to jedna od prvih velikih istraga FBI-ja, i loše je počela. Očajan, mladi šef Džej Edvard Huver zatražio je pomoć bivšeg teksaskog rendžera Toma Vajta kako bi rešili ovu misteriju. Vajt sastavlja tajni tim agenata koji je zahvaljujući novim tehnikama istraživanja razotkrio jednu od najjezivijih zavera u američkoj istoriji.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter