Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

U srcu zemlje

U srcu zemlje

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: J.M. Coetzee


ISBN:

978-86-7448-440-1

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V1252

Broj strana:

150

Težina:

450 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

15,50 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Na zabačenoj afričkoj farmi, bijeli gazda i njegova kći Magda vrte palčeve čekajući da ovčija vuna poraste. Služe ih potomci izgubljenog plemena Hotentota, ni crni ni bijeli, već mrki ljudi, bruinmense.

Magda je željna uzbuđenja, ali kad na imanje stignu dvije nove nevjeste - najpre raskalašna maćeha, a potom i Klajn-Ana, mlada žena sluge Hendrika - ona se okreće protiv oca i sanja o krvavoj osveti. Anarhija koja iz toga slijedi opisana je u Magdinoj strastvenoj i samoparodičnoj ispovjesti u 266 slika. Više nije potrebno da se brinem kako da ispunim dane. Prekršila sam jednu zapovjest, a grešnici se ne dosađuju.

U srcu zemlje je Kucijev drugi roman, objavljen u Kejptaunu 1976. Sve dijaloge u knjizi, izvorno napisane na afrikansu, sam pisac je preveo na engleski za britansko i američko izdanje. Roman je osvojio južnoafričku nagradu CNA. Magda opisuje i kritikuje samu sebe, mnogo bolje nego što bih ja to umio. Njen život je ispunjen pogrešnom vrstom ljubavi; ona umije da voli samo vlastiti gnjev, vlastito nazubljeno djevičanstvo. Svaka životinja na farmi ima svoju ulogu: samo je ona izuzetak. Kao i farma, ta pustinja u njoj vapi za navodnjavanjem... Kuci je majstor istančane histerije.
Anatol Brojard, New York Times (1977)

  • Originalni naziv: In the Heart of the Country...
  • Prevodilac: Ksneija Todorević
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2008
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Tvrdi uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x210
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Na zabačenoj afričkoj farmi, bijeli gazda i njegova kći Magda vrte palčeve čekajući da ovčija vuna poraste. Služe ih potomci izgubljenog plemena Hotentota, ni crni ni bijeli, već mrki ljudi, bruinmense. Magda je željna uzbuđenja, ali kad na imanje stignu dvije nove nevjeste - najpre raskalašna maćeha, a potom i Klajn-Ana, mlada žena sluge Hendrika - ona se okreće protiv oca i sanja o krvavoj osveti. Anarhija koja iz toga slijedi opisana je u Magdinoj strastvenoj i samoparodičnoj ispovjesti u 266 slika. Više nije potrebno da se brinem kako da ispunim dane. Prekršila sam jednu zapovjest, a grešnici se ne dosađuju. U srcu zemlje je Kucijev drugi roman, objavljen u Kejptaunu 1976. Sve dijaloge u knjizi, izvorno napisane na afrikansu, sam pisac je preveo na engleski za britansko i američko izdanje. Roman je osvojio južnoafričku nagradu CNA. Magda opisuje i kritikuje samu sebe, mnogo bolje nego što bih ja to umio. Njen život je ispunjen pogrešnom vrstom ljubavi; ona umije da voli samo vlastiti gnjev, vlastito nazubljeno djevičanstvo. Svaka životinja na farmi ima svoju ulogu: samo je ona izuzetak. Kao i farma, ta pustinja u njoj vapi za navodnjavanjem... Kuci je majstor istančane histerije. Anatol Brojard, New York Times (1977)

Dodatne informacije

Izdavač Paideia
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter