Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.205

Facebook slicica

Katalog

U senci svetog drveta

U senci svetog drveta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Vadi Retner


ISBN:

978-86-521-1235-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V5308

Broj strana:

398

Težina:

506 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

19,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Pred vama je izuzetna pripovijest. Pokazaće vam veličanstveno bogatu kulturu koja se upinje da preživi pomoću kradomičnih naklona, skrivenih grivni za gležanj, dijelova zapamćene poezije. Pobrinuće se za to da svijet nikada ne zaboravi grozote koje je počinio režim Crvenih Kmera u Kambodži između 1975. i 1979. godine, kada je, po procjenama, živote izgubilo oko dva miliona ljudi. Uliće vam nadu i potvrditi da pripovjedanje ima moć da nas ushiti i pomogne nam ne samo da preživimo već i da prevaziđemo patnju, svirepost i gubitak.

Za sedmogodišnju Rami, razoran kraj njenog djetinjstva počinje s koracima njenog oca koji se vraća kući u rane jutarnje sate donoseći podrobnosti o građanskom ratu koji je preplavio ulice Pnom Pena, glavnog grada Kambodže. Ubrzo porodični svijet brižljivo čuvanih kraljevskih povlastica biva naprasno zahvaćen haosom revolucije i prinudnog raseljavanja. Tokom naredne četiri godine, dok Crveni Kmeri nastoje da liše stanovništvo i poslednjeg djelića individualnog identiteta, Rami se drži za jedinu preostalu trunku svog djetinjstva - pjesme i mitska predanja koja joj je pričao otac. U atmosferi sistematskog nasilja, gdje je sjećanje bolest i opravdanje za pogubljenje, Rami se bori za malo vjerovatan opstanak. Ispoljavajući autorkinu izuzetnu nadarenost za jezik, roman U senci svetog drveta jeste blistavo ispredena priča o ljudskoj izdržljivosti.

Roman U sjenci svetog drveta jedan je od najizvanrednijih i najljepših činova pripovjedanja s kojima sam se susreo. Ova knjiga uspješno ostvaruje potresan podvig da bude i krajnje dirljiva i nevjerovatno lijepa. Remek-djelo koje nas oplemenjuje.
Kris Kliv

  • Originalni naziv: In the Shadow of the...
  • Prevodilac: Marko Mladenović
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2013
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Pred vama je izuzetna pripovijest. Pokazaće vam veličanstveno bogatu kulturu koja se upinje da preživi pomoću kradomičnih naklona, skrivenih grivni za gležanj, dijelova zapamćene poezije. Pobrinuće se za to da svijet nikada ne zaboravi grozote koje je počinio režim Crvenih Kmera u Kambodži između 1975. i 1979. godine, kada je, po procjenama, živote izgubilo oko dva miliona ljudi. Uliće vam nadu i potvrditi da pripovjedanje ima moć da nas ushiti i pomogne nam ne samo da preživimo već i da prevaziđemo patnju, svirepost i gubitak. Za sedmogodišnju Rami, razoran kraj njenog djetinjstva počinje s koracima njenog oca koji se vraća kući u rane jutarnje sate donoseći podrobnosti o građanskom ratu koji je preplavio ulice Pnom Pena, glavnog grada Kambodže. Ubrzo porodični svijet brižljivo čuvanih kraljevskih povlastica biva naprasno zahvaćen haosom revolucije i prinudnog raseljavanja. Tokom naredne četiri godine, dok Crveni Kmeri nastoje da liše stanovništvo i poslednjeg djelića individualnog identiteta, Rami se drži za jedinu preostalu trunku svog djetinjstva - pjesme i mitska predanja koja joj je pričao otac. U atmosferi sistematskog nasilja, gdje je sjećanje bolest i opravdanje za pogubljenje, Rami se bori za malo vjerovatan opstanak. Ispoljavajući autorkinu izuzetnu nadarenost za jezik, roman U senci svetog drveta jeste blistavo ispredena priča o ljudskoj izdržljivosti. Roman U sjenci svetog drveta jedan je od najizvanrednijih i najljepših činova pripovjedanja s kojima sam se susreo. Ova knjiga uspješno ostvaruje potresan podvig da bude i krajnje dirljiva i nevjerovatno lijepa. Remek-djelo koje nas oplemenjuje. Kris Kliv

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter