Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

U senci starog hrasta

U senci starog hrasta

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ketlin Grisom


ISBN:

978-86-10-01247-7

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

D1046

Broj strana:

336

Težina:

438 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

18,30 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Istinski dirljiva priča! - Publishers Weekly

Daleke 1791. godine na obali Irske jedna porodica ostavlja sve za sobom. Sedmogodišnja Lavinija i njeni roditelji otisnuli su se na more ispunjeni nadom da ih na drugoj obali čeka svjetlija budućnost. Međutim, sudbina za njih ima drugačije planove...

Lavinija ostaje siroče, a kapetan broda je odvodi na svoju plantažu duvana u Virdžiniji, gde, lišena uspomena i sjećanja na svoje porijeklo, djevojčica započinje novi život. Dok odrasta na raskršću dva svijeta, Lavinija ne sluti da plantaža decenijama čuva tajnu koja povezuje sve koji na njoj žive, bez obzira na boju kože i društveni status. Kada na scenu stupi ljubav, duboko ukorijenjena hijerarhija počinje da se ruši, a opasnost se nadvija nad plantažu poput olujnog oblaka.

Između okova i slobode, privrženosti i dužnosti, pomalja se nezaboravan portret jedne ranjene zemlje u osvit novog doba, a jednostavni, neodoljivi likovi podsetiće nas na istinsku vrijednost porodičnih veza koje zauvijek ostaju u nama.

  • Originalni naziv: The kitchen house
  • Prevodilac: Tatjana Milosavljević
  • Izdanje: 0
  • Godina: 0
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x205
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Istinski dirljiva priča! - Publishers Weekly Daleke 1791. godine na obali Irske jedna porodica ostavlja sve za sobom. Sedmogodišnja Lavinija i njeni roditelji otisnuli su se na more ispunjeni nadom da ih na drugoj obali čeka svjetlija budućnost. Međutim, sudbina za njih ima drugačije planove... Lavinija ostaje siroče, a kapetan broda je odvodi na svoju plantažu duvana u Virdžiniji, gde, lišena uspomena i sjećanja na svoje porijeklo, djevojčica započinje novi život. Dok odrasta na raskršću dva svijeta, Lavinija ne sluti da plantaža decenijama čuva tajnu koja povezuje sve koji na njoj žive, bez obzira na boju kože i društveni status. Kada na scenu stupi ljubav, duboko ukorijenjena hijerarhija počinje da se ruši, a opasnost se nadvija nad plantažu poput olujnog oblaka. Između okova i slobode, privrženosti i dužnosti, pomalja se nezaboravan portret jedne ranjene zemlje u osvit novog doba, a jednostavni, neodoljivi likovi podsetiće nas na istinsku vrijednost porodičnih veza koje zauvijek ostaju u nama.

Dodatne informacije

Izdavač Vulkan izdavaštvo
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter