Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

U pupku joj rubin

U pupku joj rubin

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Barry Unswrth


ISBN:

9789531209144

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

V0142

Broj strana:

377

Težina:

485 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

41,49 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Knjiga je napisana sigurnom, majstorskom rukom, po provjerenom modelu povijesnih uspješnica. Posebnu vrijednost Rubinu svakako daje uvid u organizaciju srednjovjekovnog dvora na Siciliji te prikaz suživota kršćana, muslimana i predstavnika drugih vjera na otoku. (Jasmina Parić, Slobodna Dalmacija)

Thurstan Beauchamp, mladi Norman, dobavljač zabava i predstava na dvoru kralja Rogera Sicilskog započinje priču ovoga romana kao jedini koji zna potpunu priču o Nesrin, plesačici zanosno divlje ljepote. l premda je od dječaštva zaljubljen u divnu Aliciu koja se sada vratila iz Jeruzalema kao udovica, pogled na Nesrin oduzima mu dah i golica maštu. Ipak, priča o Nesrin odgođena je, a Thurstan je uvučen u dvorske spletke i intrige kojima nije bio u stanju umaci...

Barry Unsworth, jedan od najznačajnijih britanskih pisaca povijesnih romana, majstorski oživljava Siciliju 12. stoljeća. Bogatim i jasnim potezima pera raspliće priču - od sastanaka u sjeni, nenadanih susreta do tajnih misija - koja je do samoga kraja složena i napeta.
Unsworth je napisao petnaest romana te je u nekoliko navrata bio kandidat za nagradu Booker, pa i za ovaj roman, a primio ju je 1992. godine za roman Sacred Hunger.

  • Originalni naziv: The Ruby in Her Navel...
  • Prevodilac: Jagoda Splivalo
  • Izdanje: 0
  • Godina: 2008
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 145x195
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Knjiga je napisana sigurnom, majstorskom rukom, po provjerenom modelu povijesnih uspješnica. Posebnu vrijednost Rubinu svakako daje uvid u organizaciju srednjovjekovnog dvora na Siciliji te prikaz suživota kršćana, muslimana i predstavnika drugih vjera na otoku. (Jasmina Parić, Slobodna Dalmacija) Thurstan Beauchamp, mladi Norman, dobavljač zabava i predstava na dvoru kralja Rogera Sicilskog započinje priču ovoga romana kao jedini koji zna potpunu priču o Nesrin, plesačici zanosno divlje ljepote. l premda je od dječaštva zaljubljen u divnu Aliciu koja se sada vratila iz Jeruzalema kao udovica, pogled na Nesrin oduzima mu dah i golica maštu. Ipak, priča o Nesrin odgođena je, a Thurstan je uvučen u dvorske spletke i intrige kojima nije bio u stanju umaci... Barry Unsworth, jedan od najznačajnijih britanskih pisaca povijesnih romana, majstorski oživljava Siciliju 12. stoljeća. Bogatim i jasnim potezima pera raspliće priču - od sastanaka u sjeni, nenadanih susreta do tajnih misija - koja je do samoga kraja složena i napeta. Unsworth je napisao petnaest romana te je u nekoliko navrata bio kandidat za nagradu Booker, pa i za ovaj roman, a primio ju je 1992. godine za roman Sacred Hunger.

Dodatne informacije

Izdavač Ne
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter