Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.168

Facebook slicica

Katalog

U obranu čitanja - čitatelj i književnost u 21. stolječu

U obranu čitanja - čitatelj i književnost u 21. stolječu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Meta Grosman


ISBN:

978-953-316-263-8

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K5277

Broj strana:

299

Težina:

525 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

37,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Brojna se društva suočavaju s opadanjem interesa za čitanje, kao i s opadanjem šire pismenosti među stanovništvom. Stoga je središnje pitanje što učiniti kako bi mladi u školskoj dobi razvili što uspješniju čitateljsku sposobnost koja bi im omogućavala cjeloživotnu pismenost kao trajnu sposobnost uspješnoga govornoga i pisanoga sporazumijevanja.

Meta Grosman bavi se problemima čitanja i čitatelja već pedeset godina, pri čemu svoja uvjerenja nastoji prenijeti na stručnjake, ali i na što širi sloj zainteresiranih. U obranu čitanja je stručno argumentirana i praktično upotrebljiva knjiga namijenjena svima koji se profesionalno bave razvijanjem čitateljske sposobnosti na različitim razinama, kao i roditeljima i drugima koje zanima čitanje i razvijanje čitateljske sposobnosti.

Autorica detaljno prikazuje i analizira probleme vezane uz nastavu čitanja i književnosti u novim okolnostima sve istaknutijega utjecaja elektroničkih medija, nudeći modele koji predstavljaju alternativu onoj nastavi na koju smo navikli i u našim školama. Meta Grosman u središte poučavanja postavlja učenika kao čitatelja, njegov vlastiti literarni doživljaj i razumijevanje pročitanoga teksta, kao i stvaralački razgovor na satu, stavljajući u prvi plan dugoročne ciljeve, a ne kratkoročna i kratkovidna postignuća. Pri tome izričito govori o ograničenjima koja proizlaze iz inzistiranja na odlomcima i na preopširnoj građi, pokazujući da takav pristup onemogućuje učenikovo kreativno razumijevanje jezika, a time onda i nemogućnost uživanja u čitanju, što je pretpostavka razvijanja čitateljske sposobnosti.

  • Originalni naziv: ZAGOVOR BRANJA: BRALEC...
  • Prevodilac: Anita Peti-Stantić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2010
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 170x230
  • Zemlja porijekla: Bosna i Hercegovina
  • Stanje: Nova

Detalji

Brojna se društva suočavaju s opadanjem interesa za čitanje, kao i s opadanjem šire pismenosti među stanovništvom. Stoga je središnje pitanje što učiniti kako bi mladi u školskoj dobi razvili što uspješniju čitateljsku sposobnost koja bi im omogućavala cjeloživotnu pismenost kao trajnu sposobnost uspješnoga govornoga i pisanoga sporazumijevanja. Meta Grosman bavi se problemima čitanja i čitatelja već pedeset godina, pri čemu svoja uvjerenja nastoji prenijeti na stručnjake, ali i na što širi sloj zainteresiranih. U obranu čitanja je stručno argumentirana i praktično upotrebljiva knjiga namijenjena svima koji se profesionalno bave razvijanjem čitateljske sposobnosti na različitim razinama, kao i roditeljima i drugima koje zanima čitanje i razvijanje čitateljske sposobnosti. Autorica detaljno prikazuje i analizira probleme vezane uz nastavu čitanja i književnosti u novim okolnostima sve istaknutijega utjecaja elektroničkih medija, nudeći modele koji predstavljaju alternativu onoj nastavi na koju smo navikli i u našim školama. Meta Grosman u središte poučavanja postavlja učenika kao čitatelja, njegov vlastiti literarni doživljaj i razumijevanje pročitanoga teksta, kao i stvaralački razgovor na satu, stavljajući u prvi plan dugoročne ciljeve, a ne kratkoročna i kratkovidna postignuća. Pri tome izričito govori o ograničenjima koja proizlaze iz inzistiranja na odlomcima i na preopširnoj građi, pokazujući da takav pristup onemogućuje učenikovo kreativno razumijevanje jezika, a time onda i nemogućnost uživanja u čitanju, što je pretpostavka razvijanja čitateljske sposobnosti.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter