Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.231

Facebook slicica

Katalog

U miso-juhi

U miso-juhi

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Ryu Murakami


ISBN:

9789532209389

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K9662

Broj strana:

172

Težina:

500 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

13,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

U intrigantnom romanu zanimljivoga naslova, Ryu Murakami, japanski autor kojega kritičari nazivaju renesansnim čovjekom za postmoderno doba, spretno balansira inteligentne zapise o fascinantnim sociološkim detaljima koji se kriju iza industrije seksa s pronicljivim filozofskim argumentima o silama koje oblikuju individualni i nacionalni identitet. Potresni zaključak do kojeg će monstruozni tour de force kroz mračne komore i neprobojnu konfuziju ljudskog uma dovesti protagoniste odjeknut će čak humanom notom: trgovina seksom, čini se, ima manje veze sa seksom samim, više su u njezinoj srži fundamentalna ljudska otuđenost i osamljenost.

Stravičnih situacija ne nedostaje… Prevladava mračna atmosfera, a klaustrofobija pokrajnjih ulica Tokija intenzivno je dočarana.
Daily Telegraph

Osim šokantnih scena, U miso-juhi predstavlja se kao kontemplativan roman o samoći, nedostatku identiteta i kulturnoj i moralnoj korupciji… Ako volite noir, U miso-juhi dovoljno je mračan da vam produbi pogled na japansku kulturu i proširi horizonte dalje od sushija, mangi i videoigara.
USA Today

Iz njega izranjaju tama i višeznačnost, a čita se poput trans-pacifičkog vlaka-metka.
Entertainment Weekly

Nezamisliv portret suvremenog Japana, nihilizam i dekadencija spajaju se u jednom od najsirovijih trilera još od poznatoga Kad jaganjci utihnu. Šokantan ali nezaobilazan.
Kirkus Reviews

  • Originalni naziv: IN THE MISO SOUP
  • Prevodilac: Damir Biličić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2009
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 189x246
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

U intrigantnom romanu zanimljivoga naslova, Ryu Murakami, japanski autor kojega kritičari nazivaju renesansnim čovjekom za postmoderno doba, spretno balansira inteligentne zapise o fascinantnim sociološkim detaljima koji se kriju iza industrije seksa s pronicljivim filozofskim argumentima o silama koje oblikuju individualni i nacionalni identitet. Potresni zaključak do kojeg će monstruozni tour de force kroz mračne komore i neprobojnu konfuziju ljudskog uma dovesti protagoniste odjeknut će čak humanom notom: trgovina seksom, čini se, ima manje veze sa seksom samim, više su u njezinoj srži fundamentalna ljudska otuđenost i osamljenost. Stravičnih situacija ne nedostaje… Prevladava mračna atmosfera, a klaustrofobija pokrajnjih ulica Tokija intenzivno je dočarana. Daily Telegraph Osim šokantnih scena, U miso-juhi predstavlja se kao kontemplativan roman o samoći, nedostatku identiteta i kulturnoj i moralnoj korupciji… Ako volite noir, U miso-juhi dovoljno je mračan da vam produbi pogled na japansku kulturu i proširi horizonte dalje od sushija, mangi i videoigara. USA Today Iz njega izranjaju tama i višeznačnost, a čita se poput trans-pacifičkog vlaka-metka. Entertainment Weekly Nezamisliv portret suvremenog Japana, nihilizam i dekadencija spajaju se u jednom od najsirovijih trilera još od poznatoga Kad jaganjci utihnu. Šokantan ali nezaobilazan. Kirkus Reviews

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter