Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!



Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.254

Facebook slicica

Katalog

U električnoj izmaglici - Roman iz serijala o Daveu Robicheauxu

U električnoj izmaglici - Roman iz serijala o Daveu Robicheauxu

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-953-316-199-0

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K7014

Broj strana:

314

Težina:

446 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

26,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Dave Robicheaux glavni je junak jednog od najpopularnijih serijala autora Jamesa Leeja Burkea, koji s dojmljivim uspjehom istražuje novo narativno područje, vodeći svog legendarnog cajunskog detektiva u serije susreta s vojnicima Konfederacije predvođenih generalom Johnom Bellom Hoodom. Ubrzo nakon što u jarku u blizini gradića New Iberia bude pronađeno unakaženo tijelo mlade djevojke, zamjenik lokalnog šerifa Robicheaux zaustavit će Elroda Sykesa, holivudsku zvijezdu koja u blizini snima film, zbog vožnje u pijanom stanju. No Sykes će neočekivano početi govoriti o kosturu crnca, čijem je ubojstvu sam Dave svjedočio prije čak trideset pet godina. Sve to, kao i činjenica da gradić počinju potresati daljnja ubojstva, natjerat će Davea da ovu erupciju nasilja poveže s poznanikom iz djetinjstva, mafijašem Baby Feet Balbonijem, koji je ujedno i jedan od producenata filma…

James Lee Burke, jedan od rijetkih dvostrukih dobitnika nagrade Edgar, već pedeset godina piše o južnoj Louisiani i tijekom tog vremena objavio je dvadeset tri romana, od kojih su mnogi mjesecima bili na popisu najprodavanijih knjiga New York Timesa. Algoritmovi čitatelji legendarnog su detektiva mogli upoznati čitajući Srušene limene krovove, najsnažniju fikcionalnu kroniku katastrofe uragana Katrina s čijim će se posljedicama Amerika još dugo boriti. U električnoj izmaglici Burkeova evokativna proza spojit će mistično s nasiljem, prošlost sa sadašnjošću te čitatelja držati u neizvjesnosti do samog kraja.

  • Originalni naziv: IN THE ELECTRIC MIST...
  • Prevodilac: Nenad Šimunić
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2011
  • Jezik: Hrvatski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 235x150
  • Zemlja porijekla: Hrvatska
  • Stanje: Nova

Detalji

Dave Robicheaux glavni je junak jednog od najpopularnijih serijala autora Jamesa Leeja Burkea, koji s dojmljivim uspjehom istražuje novo narativno područje, vodeći svog legendarnog cajunskog detektiva u serije susreta s vojnicima Konfederacije predvođenih generalom Johnom Bellom Hoodom. Ubrzo nakon što u jarku u blizini gradića New Iberia bude pronađeno unakaženo tijelo mlade djevojke, zamjenik lokalnog šerifa Robicheaux zaustavit će Elroda Sykesa, holivudsku zvijezdu koja u blizini snima film, zbog vožnje u pijanom stanju. No Sykes će neočekivano početi govoriti o kosturu crnca, čijem je ubojstvu sam Dave svjedočio prije čak trideset pet godina. Sve to, kao i činjenica da gradić počinju potresati daljnja ubojstva, natjerat će Davea da ovu erupciju nasilja poveže s poznanikom iz djetinjstva, mafijašem Baby Feet Balbonijem, koji je ujedno i jedan od producenata filma… James Lee Burke, jedan od rijetkih dvostrukih dobitnika nagrade Edgar, već pedeset godina piše o južnoj Louisiani i tijekom tog vremena objavio je dvadeset tri romana, od kojih su mnogi mjesecima bili na popisu najprodavanijih knjiga New York Timesa. Algoritmovi čitatelji legendarnog su detektiva mogli upoznati čitajući Srušene limene krovove, najsnažniju fikcionalnu kroniku katastrofe uragana Katrina s čijim će se posljedicama Amerika još dugo boriti. U električnoj izmaglici Burkeova evokativna proza spojit će mistično s nasiljem, prošlost sa sadašnjošću te čitatelja držati u neizvjesnosti do samog kraja.

Dodatne informacije

Izdavač Algoritam Zagreb
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter