Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.128

Facebook slicica

Katalog

Tumori

Tumori

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

86-82363-54-2

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

K4858

Broj strana:

296

Težina:

350 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

28,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Jedno vrijeme (od 1982. do 1985. godine) bolovao sam od nečega što je bilo nalik na tumor, i na sebi sam osjetio sta znači imati bolove, šta je bezizlaznost, kako se umire iako si još mlad i živ. U takvom stanju postavljao sam sebi pitanja: kakva je ovo napast, zašto baš ja i šta će to meni, kako se to dogodilo, gdje su moje greške, u čemu se one sastoje, ko me može izliječiti, kako da ozdravim ...

Sada je 2002. godina i na mnoga pitanja našao sam odgovor, a što je najvažnije - živ sam, zdrav i čak u naponu snage. O tome kako sam odgovorio na ranije postavljena pitanja, šta sam pronašao u prirodi boreći se s tumorima i drugim pitanjima biće više reči u ovoj knjizi. Siguran sam da će ona zainteresovati oboljele od onkoloških oboljenja i pomoći im ne samo da ozdrave, već i da pronađu sami sebe.

Počnimo od najosnovnijeg - od filozofije - od ljubavi prema mudrosti, od ljubavi prema rasuđivanju i umijeću da vladate svojim umom. Prije nego sebi postavite prvo pitanje - šta su tumori i koje su njihove varijante najbolje je da malo razmislite. To će vam pomoći da bolje shvatite suštinu problema.

1. Šta je čovečji organizam? Čudno pitanje, ali ako na njega pravilno odgovorimo, rešili smo 90% vlastitih muka s tumorima. Organizam se sastoji iz energetskog polja, koje ima veoma složenu strukturu (znatno složeniju od fizičkog tijela) i fizičkog tijela. Suština je u tome što je čovjek, prije svega duh (energetski ugrušak ili energetsko polje, koje predstavlja spoljašnje manifestacije života i koje je ujedno, u širem smislu riječi, svijest). Fizičko tijelo je samo instrument pomoću kojeg se duh može predstaviti i djelovati na materijalnom planu planete Zemlje.

Istaknimo glavnu osobinu - duh (u daljem tekstu spoljašnje manifestacije čovječjeg života) lijepi fizičko tijelo za sebe.

2. Šta se podrazumijeva pod riječju otok (tumor). Odgovor je nenormalno razraslo tkivo organizma. U zavisnosti od vrste tkiva dolazi i naziv za tumor. Maligni tumor naziva se rakom. Prema tome, razlikujemo rak kože, rak krvi, rak dojke, rak želuca i slično.

3. I eto došli smo do ključnog pitanja - sta pobuđuje ranije normalno tkivo organizma da se pretvori u maligni tumor (rak)? Medicina na to nema pravi odgovor - uzroka je mnogo. Ali nama bolesnicima važno je da znamo - da li je uzrok u spoljašnjim manifestacijama života ili u fizičkom telu? Jer, nema sumnje, normalno tkivo organizma nešto pobuđuje da raste. Prema tome, u čemu se sastoji taj „pobuđujući motiv - u spoljašnjim manifestacijama čovečjeg života ili u fizičkom tijelu?

  • Prevodilac: Mahmut Šehić
  • Edicija: Osnovi Zdravlja
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x195
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Jedno vrijeme (od 1982. do 1985. godine) bolovao sam od nečega što je bilo nalik na tumor, i na sebi sam osjetio sta znači imati bolove, šta je bezizlaznost, kako se umire iako si još mlad i živ. U takvom stanju postavljao sam sebi pitanja: kakva je ovo napast, zašto baš ja i šta će to meni, kako se to dogodilo, gdje su moje greške, u čemu se one sastoje, ko me može izliječiti, kako da ozdravim ... Sada je 2002. godina i na mnoga pitanja našao sam odgovor, a što je najvažnije - živ sam, zdrav i čak u naponu snage. O tome kako sam odgovorio na ranije postavljena pitanja, šta sam pronašao u prirodi boreći se s tumorima i drugim pitanjima biće više reči u ovoj knjizi. Siguran sam da će ona zainteresovati oboljele od onkoloških oboljenja i pomoći im ne samo da ozdrave, već i da pronađu sami sebe. Počnimo od najosnovnijeg - od filozofije - od ljubavi prema mudrosti, od ljubavi prema rasuđivanju i umijeću da vladate svojim umom. Prije nego sebi postavite prvo pitanje - šta su tumori i koje su njihove varijante najbolje je da malo razmislite. To će vam pomoći da bolje shvatite suštinu problema. 1. Šta je čovečji organizam? Čudno pitanje, ali ako na njega pravilno odgovorimo, rešili smo 90% vlastitih muka s tumorima. Organizam se sastoji iz energetskog polja, koje ima veoma složenu strukturu (znatno složeniju od fizičkog tijela) i fizičkog tijela. Suština je u tome što je čovjek, prije svega duh (energetski ugrušak ili energetsko polje, koje predstavlja spoljašnje manifestacije života i koje je ujedno, u širem smislu riječi, svijest). Fizičko tijelo je samo instrument pomoću kojeg se duh može predstaviti i djelovati na materijalnom planu planete Zemlje. Istaknimo glavnu osobinu - duh (u daljem tekstu spoljašnje manifestacije čovječjeg života) lijepi fizičko tijelo za sebe. 2. Šta se podrazumijeva pod riječju otok (tumor). Odgovor je nenormalno razraslo tkivo organizma. U zavisnosti od vrste tkiva dolazi i naziv za tumor. Maligni tumor naziva se rakom. Prema tome, razlikujemo rak kože, rak krvi, rak dojke, rak želuca i slično. 3. I eto došli smo do ključnog pitanja - sta pobuđuje ranije normalno tkivo organizma da se pretvori u maligni tumor (rak)? Medicina na to nema pravi odgovor - uzroka je mnogo. Ali nama bolesnicima važno je da znamo - da li je uzrok u spoljašnjim manifestacijama života ili u fizičkom telu? Jer, nema sumnje, normalno tkivo organizma nešto pobuđuje da raste. Prema tome, u čemu se sastoji taj „pobuđujući motiv - u spoljašnjim manifestacijama čovečjeg života ili u fizičkom tijelu?

Dodatne informacije

Izdavač Prometej
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter