Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Trudnoća za neupućene

Trudnoća za neupućene

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika


ISBN:

978-86-7555-304-5

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

rasprodano

Šifra:

V3527

Broj strana:

328

Težina:

600 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

34,00 KM
rasprodano

Kategorije:

Sadržaj:

Budući roditelji pokazuju interesovanje i radoznalost o svemu što je u vezi s trudnoćom - od pitanja kada se formira bebino srce, kada se razvijaju prsti, koje testove krvi treba uraditi i zašto, do nedoumica da li se može jesti suši i farbati kosa. Autori su shvatili i ispoštovali želju svakog roditelja da sazna što je više moguće o trudnoći, te su stoga napisali knjigu koja je odličan izvor stručnih informacija - u razumljivoj, prijatnoj i ponekad šaljivoj formi.

Zarad pisanja o mnogim temama, sproveli su obimna istraživanja u medicinskoj literaturi kako bi izložene informacije bile zasnovane na najnovijim studijama. Pored toga, vodili su računa i o tome da ne iznose činjenice na način koji uznemirava ili kojim se ne sagledava konkretna situacija, jer su trudnice prirodno već zabrinute i uplašene.

Materija je izložena tako da predstavlja logičan sled objašnjenja o napredovanju trudnoće - planiranje trudnoće, začeće, ljekarski pregledi, ispitivanja, promjene u svakom tromjesječju trudnoće, tok porođaja, kao i eventualne komplikacije. Nisu zaboravljene ni tate, pa je tok trudnoće prikazan i iz tatine perspektive. Na kraju, autori razbijaju uobičajene zablude i navode dobre razloge za opuštanje i uživanje u trudnoći.

Sadržaj

Uvod

Poglavlje 1: Odavdje do materinstva

Poglavlje 2: Mislim da sam trudna!

Poglavlje 3: Priprema za život tokom trudnoće

Poglavlje 4: Ishrana i vježbe za buduću mamu

Poglavlje 5: Prvo tromjesječje

Poglavlje 6: Drugo tromjesječje

Poglavlje 7: Treće tromjesječje

Poglavlje 8: Prenatalno testiranje

Poglavlje 9: Dragi, mislim da se porađam!

Poglavlje 10: Vrste porođaja: donošenje bebe na svjet

Poglavlje 11: Zdravo, svjete! Vaša beba

Poglavlje 12: Njega porodilje

Poglavlje 13: Ishrana bebe

Poglavlje 14: Specijalni aspekti trudnoće

Poglavlje 15: Kad se stvari zakomplikuju

Poglavlje 16: Trudnoća u dobru i zlu

Poglavlje 17: Kad se desi neočekivano

Poglavlje 18: Deset stvari koje vam niko ne kaže

Poglavlje 19: Deset(ak) bapskih priča

Poglavlje 20: Deset faza u razvoju fetusa

Poglavlje 21: Deset najvažnijih stvari koje se vide na ultrazvuku

Dodatak: Trudnoća iz tatine perspektive

Indeks

  • Originalni naziv: Pregnancy for Dummies...
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2007
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 168x235
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Budući roditelji pokazuju interesovanje i radoznalost o svemu što je u vezi s trudnoćom - od pitanja kada se formira bebino srce, kada se razvijaju prsti, koje testove krvi treba uraditi i zašto, do nedoumica da li se može jesti suši i farbati kosa. Autori su shvatili i ispoštovali želju svakog roditelja da sazna što je više moguće o trudnoći, te su stoga napisali knjigu koja je odličan izvor stručnih informacija - u razumljivoj, prijatnoj i ponekad šaljivoj formi. Zarad pisanja o mnogim temama, sproveli su obimna istraživanja u medicinskoj literaturi kako bi izložene informacije bile zasnovane na najnovijim studijama. Pored toga, vodili su računa i o tome da ne iznose činjenice na način koji uznemirava ili kojim se ne sagledava konkretna situacija, jer su trudnice prirodno već zabrinute i uplašene. Materija je izložena tako da predstavlja logičan sled objašnjenja o napredovanju trudnoće - planiranje trudnoće, začeće, ljekarski pregledi, ispitivanja, promjene u svakom tromjesječju trudnoće, tok porođaja, kao i eventualne komplikacije. Nisu zaboravljene ni tate, pa je tok trudnoće prikazan i iz tatine perspektive. Na kraju, autori razbijaju uobičajene zablude i navode dobre razloge za opuštanje i uživanje u trudnoći. Sadržaj Uvod Poglavlje 1: Odavdje do materinstva Poglavlje 2: Mislim da sam trudna! Poglavlje 3: Priprema za život tokom trudnoće Poglavlje 4: Ishrana i vježbe za buduću mamu Poglavlje 5: Prvo tromjesječje Poglavlje 6: Drugo tromjesječje Poglavlje 7: Treće tromjesječje Poglavlje 8: Prenatalno testiranje Poglavlje 9: Dragi, mislim da se porađam! Poglavlje 10: Vrste porođaja: donošenje bebe na svjet Poglavlje 11: Zdravo, svjete! Vaša beba Poglavlje 12: Njega porodilje Poglavlje 13: Ishrana bebe Poglavlje 14: Specijalni aspekti trudnoće Poglavlje 15: Kad se stvari zakomplikuju Poglavlje 16: Trudnoća u dobru i zlu Poglavlje 17: Kad se desi neočekivano Poglavlje 18: Deset stvari koje vam niko ne kaže Poglavlje 19: Deset(ak) bapskih priča Poglavlje 20: Deset faza u razvoju fetusa Poglavlje 21: Deset najvažnijih stvari koje se vide na ultrazvuku Dodatak: Trudnoća iz tatine perspektive Indeks

Dodatne informacije

Izdavač Mikro knjiga
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter