Dostavljamo i u SAD!

Cijena dostave | Vrste plaćanja

+387 35 225 027

point@knjiga.ba

Dobrodošli!

Molimo prijavite se ili napravite svoj profil!

Slika knjizicaProizvoda u bazi

35.204

Facebook slicica

Katalog

Tropska noć

Tropska noć

Kliknite dva puta da vidite sliku u normalnoj rezoluciji

Zoom Out
Zoom In

Više slika

Pisac: Majkl Gruber


ISBN:

N0324

Ilustracija:

Ne

Izdavač:

Dostupnost:

do 7 dana

Šifra:

N0324

Broj strana:

431

Težina:

545 g

Cijena:

Dostupnost: Na stanju

16,00 KM
do 7 dana

Kategorije:

Sadržaj:

Dobitnik nagrade Hamet međunarodnog udruženja pisaca trilera.

Nekada, u nekom potpuno drugačijem svijetu, Džejn Dou je bila doktor antropoloških nauka, priznati stručnjak za pitanja šamanizma i domorodačke afričke magije, nasljednica bogate loze Douovih, ljubavnica legendarnog francuskog antropologa Marsela Virhoa, supruga zapanjujuće talentovanog crnog pisca Devita Mura. Nekada je, dakle, imala sve.

Danas Džejn živi u iznajmljenom sobičku pod lažnim imenom, prerušena u neuglednu službenicu za arhiviranje zdravstvenih kartona. Svim silama trudi se da bude neupadljiva. Džejn Dou iz prošlosti više ne postoji. Ako je sve izvela savršeno, svi vjeruju da je poginula u eksploziji očeve jahte. A ako je negde pogriješila? Onda bi ritualna ubistva mladih trudnica koja potresaju Majami mogla biti znak da joj je muž na tragu. Mladi detektiv Džimi Paz dobiće nezahvalan zadatak da hitno razriješi slučaj...

Samo što u ovom slučaju ništa, baš ništa, nije onako kako se na prvi pogled čini.

Tropska noć kao nekom vudu magijom opčinjuje čitaoca, čineći granicu između stvarnosti i natprirodnog na trenutke mutnijom, a onda opet sasvim objašnjivom i naučno razumljivom. Naglašeno snažni elementi Gruberovog zapleta savršeno se uklapaju, svaki detalj u knjizi ima svoju svrhu, svaka zagonetka svoje rješenje. Gruberova erudicija u antropološkim pitanjima daje kredibilitet izmaštanim dijelovima, a filmska brzina radnje ovdje je samo dodatni kompliment izuzetno inteligentnom trileru koji ne bježi ni od složenih moralnih dilema, ni rasnog pitanja u multietničkom Majamiju.

  • Prevodilac: Vesna Uskoković
  • Izdanje: 1
  • Godina: 2005
  • Jezik: Srpski jezik
  • Vrsta uveza: Meki uvez
  • Pismo: Latinica
  • Veličina: 130x200
  • Zemlja porijekla: Srbija
  • Stanje: Nova

Detalji

Dobitnik nagrade Hamet međunarodnog udruženja pisaca trilera. Nekada, u nekom potpuno drugačijem svijetu, Džejn Dou je bila doktor antropoloških nauka, priznati stručnjak za pitanja šamanizma i domorodačke afričke magije, nasljednica bogate loze Douovih, ljubavnica legendarnog francuskog antropologa Marsela Virhoa, supruga zapanjujuće talentovanog crnog pisca Devita Mura. Nekada je, dakle, imala sve. Danas Džejn živi u iznajmljenom sobičku pod lažnim imenom, prerušena u neuglednu službenicu za arhiviranje zdravstvenih kartona. Svim silama trudi se da bude neupadljiva. Džejn Dou iz prošlosti više ne postoji. Ako je sve izvela savršeno, svi vjeruju da je poginula u eksploziji očeve jahte. A ako je negde pogriješila? Onda bi ritualna ubistva mladih trudnica koja potresaju Majami mogla biti znak da joj je muž na tragu. Mladi detektiv Džimi Paz dobiće nezahvalan zadatak da hitno razriješi slučaj... Samo što u ovom slučaju ništa, baš ništa, nije onako kako se na prvi pogled čini. Tropska noć kao nekom vudu magijom opčinjuje čitaoca, čineći granicu između stvarnosti i natprirodnog na trenutke mutnijom, a onda opet sasvim objašnjivom i naučno razumljivom. Naglašeno snažni elementi Gruberovog zapleta savršeno se uklapaju, svaki detalj u knjizi ima svoju svrhu, svaka zagonetka svoje rješenje. Gruberova erudicija u antropološkim pitanjima daje kredibilitet izmaštanim dijelovima, a filmska brzina radnje ovdje je samo dodatni kompliment izuzetno inteligentnom trileru koji ne bježi ni od složenih moralnih dilema, ni rasnog pitanja u multietničkom Majamiju.

Dodatne informacije

Izdavač Laguna
Preporuka Ne

Tagovi Proizvoda

Koristite razmak za odvajanje oznaka. Koristite jednostruke navodnike (') za fraze

Moja korpa

Nemate proizvoda u svojoj Korpi.

Reklama

Newsletter